Hvala vam svima!

Mreža Nastavnici organizirano zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom i djelovanjem pomogli da subotnji skup Za sigurnu školu protekne uspješno kako je protekao. Hvala vam na vremenu, entuzijazmu i podršci. Svjesni smo da ste dio dragocjenog predblagdanskog vikenda odvojili kako biste bili uz nas i bez vaše prisutnosti ovaj skup ne bi bio ono što jest – dostojanstveno traženje prava na sigurnu školu za sve. Drago nam je da se o problemima u školama sve više govori u medijima i toplo se nadamo da ćemo uskoro vidjeti pozitivne pomake u zakonodavstvu. Hvala i na maštovitim transparentima, vašim snimkama i fotografijama. Posebno veliko hvala svim putnicima iz udaljenih krajeva Hrvatske koji su pokazali da ni vremenski uvjeti ne smetaju ako je srce na mjestu.



Ujedno zahvaljujemo grupi Školska zbornica na pomoći pri organizaciji skupa, prijedlozima i savjetima, a posebno Sindikatu Preporod na pomoći pri organizaciji prateće logistike. Vaši su nam savjeti, podrška i iskustvo bili neprocjenjivi. Također, hvala policiji na odlično obavljenom poslu zbog kojeg je skup prošao bez ikakvih problema i incidenata.

Točan broj prisutnih nikada nećemo doznati i zato ćemo se zadovoljiti procjenama medija od “nekoliko tisuća”. Po tome, ovo je najveći skup učitelja i nastavnika u povijesti Hrvatske, a nakon skupova za Kurikularnu reformu, i najveći javni skup s društvenom temom u proteklih nekoliko godina, što zapravo znači da se najveći skupovi u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina događaju – zbog obrazovanja! Neopisivo nam je drago zbog toga jer je riječ o najvažnijem društvenom sektoru, onom bez kojeg apsolutno svi drugi dugoročno gube snagu i smisao.

I, za kraj, možda je potrebno razjasniti neke nedoumice oko organizatora skupa. Mnogi su postavili pitanje vezano uz sindikate: kako to da je u organizaciji sudjelovao samo Preporod.

Istina je banalna i potpuno tehnička: oko 24 sata nakon što smo na društvenim mrežama najavili da organiziramo skup, javili su nam se grupa Školska zbornica i sindikat Preporod i ponudili pomoć, što smo i prihvatili. Nijedan drugi sindikat se nije javio. Da se javio, naravno da bismo prihvatili. I to je kraj priče.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su uložili trud kako bi ovaj događaj postigao ovakav rezultat i doživio ovakav odjek. Bitno je napomenuti da ovim skupom naša aktivnost ne završava. Od jednog prosvjednog skupa ionako ne treba očekivati da išta riješi sam po sebi. Naprotiv, riječ je o uvodu u sljedeće akcije koje planiramo uskoro i nadamo se da ćete nas u njima pratiti.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!