Od destruktivnih marginalaca do portala koji promiče dobro!

U jučerašnjoj emisiji “Hrvatska za 5” na Hrvatskoj radioteleviziji gostovao je Ivan Plantić, profesor povijesti i geografije, član tima Nastavnici.org. Emisiju možete pogledati ovdje.

Portal Nastavnici.Org, kako nas često nazivaju, prepoznat je čim je osvanuo na internetu, ali je mišljenje o njemu bilo šaroliko. Neki su smatrali da smo previše ogorčeni, frustrirani, cinični, zajedljivi i bahati, a neki su prepoznali sebe, svoje probleme i promišljanja u našim komentarima, objavama i kolumnama. Nismo se pokunjili kad su nas nazvali i nazivali Destruktivnim Marginalcima niti smo samodopadno likovali kad nas je netko pohvalio. Mi smo furali svoj film i bili dosljedni u kritiziranju svega i svačega, bez obzira na kojeg se ministra, stranku, vladu i politiku to odnosilo. Nama je važno obrazovanje i obrazovna politika, bez obzira na to tko je vodi i provodi. Vjerovali smo da činimo dobro, iako naš stil obraćanja nije uvijek tako shvaćen.

Vjerujemo da jedino informiran prosvjetar može biti dobar prosvjetar. Vjerujemo da se dobro dobrim vraća. Nije dobro sve što se takvim želi predstaviti i o tome pišemo, galamimo, provociramo i uglavnom negodujemo jer prostora za veselje nemamo previše, osim uspjeha naših učenika o kojima se premalo piše, govori i zna.

Kad nas je nazvao novinar Branimir Bilić i zamolio za gostovanje u svojoj emisiji Hrvatska za 5 na temu Dobri portali/Portali koji promiču dobro, bili smo zatečeni i iznenađeni. Netko je stvarno prepoznao da činimo dobro? Da u našim komentarima i objavama nema ničeg zlonamjernog, nego samo provokativnog, istinitog i što tjera na promišljanje i daljnje informiranje?!

Premda nismo imali vremena reći sve što nas tišti, a nije to bila ni takva emisija, drago nam je što smo prepoznati kao pozitivan portal i portal koji promiče dobro. Zahvaljujemo Branimiru Biliću na pozivu u emisiju i Ivanu Plantiću koji nas je maestralno predstavio.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!