Ravnatelj OŠ Antunovac o naci-vjeroučitelju: Učenik treba dobiti opomenu zbog snimanja, a istragu treba provesti kao da snimka ne postoji

Dok Hrvatsku – bar onaj njen dio koji je prvi na redu za iseljavanje – potresa slučaj vjeroučitelja koji kao da je ispao iz bajke o Juri Francetiću, još jednom se pokazuje da kod ovakvih slučajeva nije riječ o izoliranim ekscesima, nego da postoji cijeli soj (da ne kažemo “klasa”) Hrvata čiji je velečasni Bagarić samo glasnogovornik, ili bar “nevaljali ujak kojeg ponekad treba malo lupiti po prstima, ali je u redu jer je naš“.

Tako je Tomislav Duk, ravnatelj osnovne škole Antunovac, na Facebook grupi koja okuplja više tisuća učitelja i nastavnika, izjavio:

Ravnateljica treba postupiti na način da cijeli slučaj ispita kao da snimka ne postoji, odnosno provesti postupak prikupljanja činjenica o događanjima na spornom satu, ali se ne smije pozivati na snimku kao na izvor. Tek kad na takav način utvrdi činjenice, što ne bi trebalo biti teško, može poduzeti sankcije protiv vjeroučitelja. S druge strane i dotični učenik treba dobiti pedagošku mjeru za neovlašteno korištenje mobitela, kao i neovlašteno snimanje učitelja i davanje snimke trećim osobama.

Ono što je zanimljivo napomenuti je da je Tomislav Duk također i administrator navedene Facebook grupe.

I dok se prvi dio izjave – MOŽDA – može shvatiti kao dobronamjeran pravni savjet ravnateljici OŠ Matija Gubec, drugi dio je svakako indikator u kojem smjeru cijela stvar ide. Jer, s obzirom na to koliko učenika u Hrvatskoj neprestano koristi mobitele pod nastavom, a koliko ih zbog toga dobija pedagoške mjere, kažnjavati ovog jednog je jasna poruka.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!