Barišić: nije istina, nije istina, nije istina

(Večernji list) Barišić je kazao kako je izneseno mnoštvo tvrdnji za koje tvrdi da nisu bile točne. Izdvojio ih je pet. Prvo je demantirao da je smijenjen s mjesta ravnatelja Instituta za filozofiju.

– Ta tvrdnja nije točna, ja sam završio svoj mandat – kazao je Barišić i dodao da je ondje proveo 10 godina.

Druga tvrdnja bila je vezana uz to da je držao 19 kolegija, trostruko više od norme, i nju je također odbacio. Nakon toga dotaknuo se pitanja dnevnica i putnih naloga.

– Nikada u životu nisam naplatio dvostruke dnevnice i dvostruke putne naloge. Kategorički to tvrdim – kazao je Barišić i dodao da nema potrebe širiti dezinformacije.

Vezano uz pitanje plagijata, kazao je kako je prije pet godina upućena prijava protiv niza uglednih znanstvenika u njegovoj struci.

– Četiri tijela su se očitovala u tome i sva su tijela odbacile takve prijave – poručio je Barišić.

Za kraj je ostavio tvrdnju prema kojoj je koristio ili tražio kredit s povlaštenim kamatama. Barišić tvrdi da nikada u životu nije dobio, a niti tražio kredit u ustanovi u kojoj je radio.

– Nema nikakvih nečasnih radnji – poručio je Barišić i za kraj citirao Branimira Glavaša: – Neka presude ne donose mediji, neka presude donose sudovi.

Njegov prethodnik, Predrag Šustar, poručio je kako sveučilišta čeka reforma.

– Kasnimo s reformom, taj dio se mora odraditi do kraja. Dosta je napravljeno, međutim treba imati hrabrosti i političke volje. Ako se to ne napravi, dokument kurikularne reforme ostat će samo slovo na papiru – izjavio je Šustar.

Dodao je kako se vraća radu sa studentima te je kazao kako je uživao u ovom razdoblju “bez obzira na poteškoće koje su imali”.

– Gušt je bio velik – rekao je Šustar i dodao da je Barišić pravi izbor.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!