Šustar: Nemoguće je ići u obrazovnu reformu bez da hrvatske kolege iz BiH uključimo u rad povjerenstva

(Novi list) Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar zauzeo se nakon dvodnevnog posjeta i susreta s predstavnicima političkih i obrazovnih vlasti Hrvata u BiH da se njihove predstavnike uključi u rad povjerenstva za obrazovnu reformu kao dio strategije snažnijeg povezivanja Hrvatske sa sunarodnjacima.

“Obrazovanje i znanost su najbolji način povezivanja Hrvata između iseljene Hrvatske i matične zemlje, a napose s Hrvatima u BiH kao njihovoj drugoj domovini. Nemoguće je ići u obrazovnu reformu bez da i njih uključimo u rad povjerenstva”, rekao je Šustar u izjavi za Hinu.

Dodao je da je s hrvatskim kolegama u BiH razgovarao i o procesu reformi koje se provode u Hrvatskoj te ih izvijestio o radu novog povjerenstva.

“Bilo bi jako važo da se čim prije povežemo s kolegama iz BiH, prije svega u županijama gdje imamo odličnu suradnju od prije s našim Hrvatima. Bilo bi dobro da se novim voditeljima i novom povjerenstvu da do znanja da se čim prije i što bolje povežemo s kolegama zato što je to nama korisno ali i kolegama ovdje“, rekao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Ministar Šustar istaknuo je da od rada toga povjerenstva ovisi budućnost Hrvatske i Hrvata u BiH. S kolegama je razgovarao i o iskustvima u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Najavio je i skori posjet Svečilištu u Mostaru s čijim će predstavnicima razgovarati o mogućim zajedničkim projektima i suradnji.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!