Sastali se Zoki i Boris: ‘Jokiću, ako poželiš, bit ćeš ministar’

(24 sata) Sastanak šefa SDP-a i bivšeg voditelja kurikularne reforme nije bio tajni, samo je javnost bila isključena iz njega, kako bi rekao Petrov…

Tražena si roba u gradu

Izvori 24sata potvrdili su da je do sastanka došlo ovih dana te da je Zoran Milanović ultrapopularnom Borisu Jokiću dao otvorenu ponudu – Milanović će pred svoje birače izaći s obećanjem nastavka kurikularne reforme, a Jokić se može ugraditi na poziciju koju želi, uključujući ministarsku.

Boris Jokić rekao nam je da ga stranačka politika ne zanima. Kaže da je o kurikularnoj reformi razgovarao sa svima koje ta tema zanima…

Izvori iz SDP-a ne niječu da ih Jokić jako zanima.

– Zoran Milanović misli da se obrazovna reforma ne može provesti bez politike, odnosno bez političke podrške, u smislu mehanizama za provedbu – kaže sugovornik iz vrha SDP-a.

Dr. Neven Budak, voditelj strategije obrazovanja, za televiziju N1 rekao je da bi radna skupina za reformu najesen trebala nastaviti rad u istom sastavu.

– Nismo uspjeli ostvariti nikakav kontakt s ministarstvom niti s ministrom osobno. Ne vidim kako bi se nova radna skupina mogla oformiti ako mislimo poštovati proceduru kakvu je usvojio Sabor. Ako bi i došlo do koordinacije, morao bi se raspisati javni poziv. Ta bi procedura trajala mjesec dana, a sad smo već u ljetu. Teško da bi skupina mogla funkcionirati prije jeseni. Morat ćemo ponovno raspisati javni natječaj i nadam se da će se javiti isti ljudi jer dolazak nove ekipe značio bi dodatan zastoj, trebalo bi im vremena za adaptaciju. Ne vidim zašto bi se skupina mijenjala kad su tri četvrtine izrade dokumenata završene – kazao je Budak.

Spreman javiti se na natječaj

Boris Jokić u nedjelju je Nataši Božić na N1 rekao da bi bio spreman vratiti se na mjesto voditelja kurikularne reforme.

– Vrlo sam jasno rekao koji su uvjeti za povratak. To su odgovori na pitanja: ide li se u reformu, kad, ima li Hrvatska novac i zakonski okvir za reformu. To je jedino što smo i do sada ispitivali. Gledajte, i ja sam otac, dijete mi ide u školu i zanima me hoće li se ići u eksperimentalnu provedbu ili ne.

Kako god se raspetljala ova priča, činjenica je da su ovi izbori započeli u znaku rasprave o kurikularnoj reformi. Hrvatska se vratila u sadašnjost!

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!