Osnovna katolička škola: Podijeljene svjedodžbe – čak 73 posto učenika završilo razred s odličnim!

(Požeški dnevnik) Jeste li se već počeli odmarati? -Daaa – kratko su uglas odgovorili na naš upit učenici 2a razreda Osnovne katoličke škole koji su danas još nakratko sjeli u školske klupe, samo da bi od razrednice Zrinke Bešlić preuzeli svjedodžbe.

Najviše učenika u razredu prošlo je s odličnim uspjehom a među njima je i Lovro Šarić. -Imam prosjek 5,0 a na odmor ću u Kraljevicu – kratak je bio Lovro.

Dok su učenici preuzimali svjedodžbe, roditelji su u hodniku čekali. Nervoze nije bilo jer su već znali kakav je uspjeh njihove djece. -Imam tu kći Barbaru, prošla je s odličnim. A,bit će neka nagrada zbog toga, uvijek bude – rekla je Ankica Marković.
I u 1.a razredu učenici su složno odgovarali. Na upit da li je prva godina njihovog školovanja bila teška odgovorili su u glas:Neee…-Jako sam zadovoljna s uspjehom učenika no, danas smo svi malo i tužni jer nas napušta jedan učenik i odlazi s roditeljima u Njemačku. Nadam se da će nas posjetiti kad bude dolazio u Požegu – kazala je razrednica Lucija Lucić. A dječak koji odlazi iz razreda je Toni Pastorčić – uz svjedodžbu na poklon je za uspomenu dobio loptu.

Marijana Grizelj ispred učionice je čekala podjelu svjedodžbi. -Tu mi je kći Korina. Prošla je sa 5 a poklon je već dobila. Mobitel – rekla je gospođa Marijana.

Potvrdu o uspjehu u tek završenoj školskoj godini dobili su i učenici viših razreda. -Jako sam zadovoljna jer je prosjek ocjena bolji nego prošle godine. Imamo u razredu 12 odlikaša a 7 ih je prošlo s vrlo dobrim – rekla je zadovoljno razrednica 7b razreda Ljuba Šolić. Zadovoljna prošlom godinom bila je i učenica Marta Klarić, uz malu napomenu: -Fizika mi je bila najteža ali općenito,prosjek mi je bolji nego prije. Ovog ljeta ću malo putovati s mamom, tatom i bratom, ne znam još kamo ćemo ići – rekla je Klara.

-Da, zadovoljna sam, bili su dobri – kratko je kazala razrednica 6.a razreda Davorka Olić Mikić koju smo zatekli kako svjedodžbu uručuje Sari Bartolović.

Da je zadovoljan proteklom godinom i uspjehom učenika kratko nam je kazao i ravnatelj vlč.Želimir Žuljević a da za to ima itekako razloga pokazuju slijedeći podaci – od 288 učenika Osnovne katoličke škole njih 209 ili 73 posto prošli su s odličnim uspjehom. Četvorkom se moralo zadovoljiti njih 69 ili 24 postom dok je samo 10 učenika prošlo sa 3! Prosjek svih razreda je iznad 4 s tim da je najniži prosjek 4,11 a najbolji uspjeh ostvatio je 6.a razred – prosjek im je 4,43!

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!