Zašto idem na Trg? Nije to prosvjed za Jokića jer je zgodan

(N1) “Jednima se ne sviđa parola, drugima se ne sviđa pjesmica, treći pitaju zašto niste prosvjedovali za penziju moje babe, četvrte nerviraju dizajneri, peti neće ić jer je podržala Kolinda, šesti jer se Jokić slikao s Vasom, sedmi jer vjeronauk ionako ostaje u školama, osmi jer dolaze i mrski izdajnički sindikati, blablatrućtruć… ”

Napisala je to na svom Facebook profilu prevoditeljica Mirna Šimat čiji status prenosimo uz njezino odobrenje:

‘Jednima se ne sviđa parola, drugima se ne sviđa pjesmica, treći pitaju zašto niste prosvjedovali za penziju moje babe, četvrte nerviraju dizajneri, peti neće ić jer je podržala Kolinda, šesti jer se Jokić slikao s Vasom, sedmi jer vjeronauk ionako ostaje u školama, osmi jer dolaze i mrski izdajnički sindikati, blablatrućtruć…

S tom količinom rezignacije političari su ovdje zaštićeniji od velebitske degenije.

Prosvjed ima svoje mane isto ko i onaj “izdajnika” na Markovom trgu nakon kojeg su se ipak svi veselili da je možda prvi u nizu. Ništa se nije desilo. Pa ajmo onda sad pokazat što nas sve smeta.

Nije ovo prosvjed za Jokića jer je zgodan ili za reformu koju većina nije pročitala i ili za licemjernu Kolindu, nego PROTIV države u kojoj se u radnu skupinu odabranu javnim natječajem ubacuje ekipu poput Ilčića i Markićke da bi se borili protiv fantomske “rodne ideologije i incesta kojima vrvi reforma”, u kojoj opskurni ministar kulture raspušta jedno vijeće bez objašnjenja i mimo preporuka drugog vijeća dodjeljuje novac jednako opskurnim povjesničarima apologetima četništva i ustaštva, u kojoj ministar zdravstva najavljuje reforme u vidu poskupljenja osiguranja i lagane privatizacije zdravstva, u kojoj je ljudima s faksom jackpot ako dobiju stručno osposobljavanje za 2400 kn, u kojoj Glavaš sjedi u saboru i smije nam se svima a Merčep za sve svoje ogavnoće dobije 3 godine zatvora, u kojoj političari ne odstupaju zbog svojih afera ili ako su osuđeni ogule koji kumpir i ne vrate pokradeno državi, itd. itd. Niz je beskonačan. Zato ja idem u 18h danas na Trg!

Podsjetimo još jednom, Inicijativa ‘Hrvatska može bolje’ organizira prosvjede podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi diljem Hrvatske, koji počinju danas u 18 sati.

Specijalnu emisiju N1 televizije pratite od 17 sati UŽIVO na N1 televiziji i na našem portalu.

OVDJE možete proučiti detaljniji plan prosvjeda.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar je u utorak nakon sastanka s predsjednicom Grabar Kitarović i Borisom Jokićem izjavio da je prosvjed “u srijedu zapravo fešta, a ne prosvjed”. Na njegove izjave reagirali su iz inicijative Hrvatska može bolje kazavši da “1. 6. nije fešta, nego prosvjed zbog nemara Vlade”.

Šustar je ranije optužio voditelja ekspertne radne skupine Borisa Jokića da je kasnio s rokovima, reagiravši na zahtjev Jokića da ga razriješi s te dužnosti. Nakon sastanka s predsjednicom i ministrom obrazovanja Jokić je rekao da svoju ostavku neće povući.

1 Comment

  1. Ovo je uvodna napomena N1 televizije koju sugerira ovaj tekst: Poštovani korisniče , gledanje Live TV može generisati veliku količinu sadržaja za Vaš internet saobraćaj.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!