HDZ-ov vijećnik kao profesor tražio novce od učenika za prolaz na ispitima

(Jutarnji list) Protiv HDZ-ovog gradskog vijećnika u Gospiću Ivice Marića policija je Uskoku podnijela kaznenu prijavu kojom ga tereti da je kao profesor u gospićkoj Strukovnoj školi primio 2.500 kuna mita za prolazak na ispitima, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku u Zagrebu.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog ličko-senjska policija je izvijestila da je Marić kao odgovorna osoba, odnosno profesor u obrazovnoj instituciji u Gospiću zlouporabio svoj položaj i ovlasti na način da je od jednog polaznika te obrazovne institucije u više navrata zatražio novac za prolazak na ispitima te je u dva navrata primio ukupno 2.500 kuna.

Marićevo uhićenje Hini je potvrdio i oporbeni gradski vijećnik u Gospiću Nikola Maras (SDP), koji kaže da je Marić važan vladajućoj koaliciji, u kojoj HDZ ima sedam, a HSP i HSS po jedan glas, jer je za odlučivanje potrebno devet glasova.

Stoga, završi li Marić u jednomjesečnom istražnom zatvoru u pitanje dolazi izglasavanje proračuna za 2015.

“Danas vladajući u Gospiću nemaju većinu jer im je jedan vijećnik u zatvoru, a podsjetimo se da je u Gospiću i gradonačelnik Petar Krmpotić (HDZ) pod istragom. Najnoviji slučaj samo potvrđuje da je riječ o korumpiranim ljudima u lokalnoj vlasti. Pozivam inspekcije i institucije, ovako javno, da temeljito pročešljaju poslovanje Grada Gospića, jer je strašno što se sve radi u dužem vremenskom razdoblju”, rekao je Maras.

Oporbu u Gospiću čini pet vijećnika s nezavisne liste Karla Starčevića i tri s liste SDP-HNS.

Protiv gradonačelnika Krmpotića karlovačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je s još dvoje osumnjičenih nezakonito i na štetu gospićkoga Veleučilišta ‘sredio’ dodatak na plaću tadašnjem dekanu tog veleučilišta i aktualnom čelniku otočačkoga HDZ-a Branislavu Šitiću.

4 Comments

  1. Ma ajte? HDZ – ovci? Ma nije moguće!
    Tanka je linija koja domoljuba i bogoljuba odvaja od ološa i razbojnika!
    Ili, kako kaže stara narodna – domoljublje je često posljednje utočište nitkova!

  2. A u našoj zbornici SDP-ovci tražili potpise za predsjedničke izbore…
    Jedan je kolega rekao da ne želi potpisati, a onda je bio ismijan jer je valjda za Kolindu… Je li to korektno i nije li biranje i glasanje tajno…Zgadili mi se svi od reda…Vjerojatno ću naizborima namjerno poništiti listić.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!