Pristojno je zahvaliti…

Predragi!

Iako još nismo stigli pročitati sve čestitke pristigle povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja, ipak želimo zahvaliti resornom ministarstvu, svim agencijama koje se bave obrazovanjem, novinarima, koji su iscrpnim člancima o spomenutom međunarodnom prazniku preplavili dnevne tiskovine te svim ljudima dobre volje koji su spontano izrazili razumijevanje za posao koji radimo.

Od srca svima hvala!

P.S.

Podsjećamo, Dan učitelja proglašen je 5. listopada kao spomen na Preporuku o statusu učitelja jer je upravo toga dana 1966. godine, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Preporuka potpisana. Lijepo je znati da Hrvatska tu preporuku poštuje te smo sukladno tome zahvalni na čestitkama Vlade RH, Ministarstva zanosti, obrazovanja i sporta kao i sindikalnih povjerenika u školama.

sad-birthday_240 sad birthday

 

6 Comments

  1. Ajde još za ministarstvo i agencije, ali kad vam ni vlastiti sindikalni povjerenik u školi ne čestita Dan učitelja da ga ne biste upitali kad ćemo na neku večeru ili ručak, a on novac od sindikalne članarine potrošio tko zna kako, onda znate da smo došli ne do dna, već ispod dna!
    Dakako, riječ je o SHU – u ( ako je uopće trebalo napominjati )!

  2. Stvarno nas treba biti sram: zar nitko nije poslao neki darak ili bar čestitku našoj vrloj Mirelici u Jutarnji?
    Počela je nova školska godina, toliko toga treba izmisliti, preokrenuti, nadodati i napisati bez korištenja pravih izvora!

  3. NISTE DOBRO GLEDALI, ČESTITKA POSTOJI

    MINISTROVA ČESTITKA POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA!

    Uz iskrene čestitke svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, za njihov dan, upućujem i obećanje da će se strategija resornog ministarstva obrazovanja nastaviti još većim ulaganjem u obrazovanje, kontinuiranu edukaciju i mogućnost napredovanja.

    Svjetski dan učitelja, 5. listopad, svake se godine prigodno obilježava u cijelom svijetu. Cilj obilježavanja ponajprije je naglasiti presudnu ulogu obrazovanja, te značaj svih strpljivih, neumornih, predanih učitelja, nastavnika i profesora i njihove iznimne životne i profesionalne misije. Grčka izreka kaže: „Ne budemo li imali dobrih učitelja neće nas biti“.
    Da nas ima i da će nas biti, neosporno je, a imamo sreću što s našom djecom svakodnevno rade kvalificirani, predani i profesionalni prosvjetni djelatnici. Uz iskrene čestitke svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, za njihov dan, upućujem i obećanje da će se strategija resornog ministarstva obrazovanja nastaviti još većim ulaganjem u obrazovanje, kontinuiranu edukaciju i mogućnost napredovanja.
    Status prosvjetnog djelatnika u našoj županiji danas, složit ćete se, značajno je poboljšan, u odnosu na ranija vremena, napravljeni su značajni zahvati na usvajanju važnih zakona, ponajprije Zakona o prosvjetnoj inspekciji, Zakona o udžbenicima i nastavnim sredstvima i donošenju Odluke o formiranju Zavoda za odgoj i obrazovanje, također je uspostavljen kontinuitet u edukaciji. Vi se, dragi prosvjetari, uvažavate i sluša se vaš glas. Slušat će se i dalje, jer zaslužujete i imate zasluge, dostojanstvo, i duboko poštovanje društva.
    Uz zahvalnost za predan rad u jednom od najodgovornijih i najzahtjevnijih poziva i što ste našoj djeci uzori koji potiču njihovo mišljenje, kreativnost i individualnost, sretan vam 5. Listopad, Svjetski dan učitelja, nastavnika i profesora.

    Ministar znanosti, obrazovanje, kulture i športa u Vladi HBŽ Petar Galić, prof.

  4. Kolega Jurek, Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije 😀 😀 😀

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!