Proveden nadzor – nepravda se ispravlja: učeniku OŠ ‘Spinut’ poništene tri jedinice!

(Slobodna Dalmacija) Slučaj 12-godišnjeg dječaka s posebnim potrebama, učenika splitske osnovne škole “Spinut” koji je, kako je Slobodna Dalmacija već izvještavala, bačen na godinu s tri zaključene negativne ocjene, dobio je tijekom petka svoj epilog.
Profesor Robert Cimperman, viši savjetnik za odgoj i školovanje djece i mladeži s teškoćama u razvoju iz Agencije za odgoj i obrazovanje, proveo je stručno-pedagoški nadzor u OŠ “Spinut”, te je predložio mjere iz kojih je vidljivo kako su djelatnici i stručne službe te ustanove krivo postupili kada su obitelji Marije i Matka B., zaključujući njihovu sinu na koncu petoga razreda jedinice iz hrvatskog jezika, matematike i tehničkog odgoja.

Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, objasnio nam je kako se predložene mjere ne odnose samo na školu, nego, što je još važnije, i na prosvjetnu inspekciju, te državnu upravu. U najkraćem, prosvjetnoj inspekciji se nalaže da u roku od tri dana, zbog utvrđenih nepravilnosti pri zaključivanju, poništi ocjene iz hrvatskoga jezika, matematike i tehničkog odgoja, te naredi zaključenje novih ocjena sukladno s provedenim nadzorom.

Na taj se način poništava odluka Škole za pokretanje postupka određivanja primjerenog načina školovanja kao i svjedožba koju je 12-godišnji dječak, ne shvaćajući što se oko njega događa, dobio u ponedjeljak 30. lipnja, i u kojoj stoji da nije prošao peti razred.

4 Comments

  1. ono što se u članku ne spominje je da škola nalaz nadzora još uvijek – nije dobila. ali nema veze, mogu ga pročitati u današnjoj slobodnoj dalmaciji! bravo za nadzor, bravo za slobodnu!

  2. I koje ocjene će mu zaključiti umjesto ovih poništenih?
    Kako će mu ih zaključiti kad zakon nalaže da se ocjene zaključuju javno u razredu?

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!