Srušio se strop u OŠ Franje Krežme – tragedija izbjegnuta pukom srećom

(Republika) Urušilo se gotovo pola stropa učionice na katu. Nastavu ovdje pohađa 2 A ove škole, upravo su imali sat razredne nastave, koju je zbog lijepog vremena učiteljica odlučila održati u dvorištu škole. Nije prošlo ni pet minuta kako su izašli van kada se začuo zastrašujući tresak.

Pomisao na moguću tragediju ledi krv u žilama. Samo nekoliko minuta ranije u učionici je bilo više od 20-tero djece i njihova učiteljica. Pojedini komadi otpaloga stropa teški su i desetak kilograma.

Sve se dogodilo oko 11 i 15, krenula je s pričom vidno potresena ravnateljica.O mogućem uzroku urušavanja stropa za sada se samo nagađa.

Škola je baš ovih dana obilježila 50 godina svoga postojanja. S vremena na vrijeme radi se obnova. I sama ova učionica nedavno je uređena i modernizirana, no iznad je strop star 50 godina, a nad njim ravno je krovište. Palo je puno kiše protekloga mjeseca, kaže ravnateljica, ističući kako ovako nešto nikada nije doživjela, ne računajući ratno razaranje škole.

O slučaju su odmah obaviještene nadležne službe. Škole su u ingerenciji Grada, čije su službe najavile saniranje štete. Tragedija je, samo pukom srećom, ovog puta izbjegnuta, no ozbiljno je upozorenje odgovornima u Gradu da je, bez obzira na financijsku situaciju, važnije od kupovine laptopa, pa i besplatnih udžbenika, osigurati djeci siguran boravak u školama.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!