‘Zar bih trebao kočijom dolaziti u ministarstvo?!’

(Jutarnji list) Nakon što su mediji objavili da država, uključujući i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uzima na korištenje skupocjene automobile audi A6, ministar Željko Jovanović izjavio je danas da on još ne zna kakav će dobiti automobil i da nije sudjelovao u njegovom odabiru, već ga je birao Ured za javnu nabavu.

“Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo”, odgovorio je ministar na konferenciji za novinare o cijenama udžbenika upitan je li mu neugodno što u doba krize uzima automobil audi A6 quattro, vrijedan 641.000 kuna.

Na dodatno pitanje zašto mu treba auto s pogonom na četiri kotača s automatskim mjenjačem kad je automobil bez toga bar 150.000 kuna jeftiniji, ministar je rekao da uopće ne zna kakav će dobiti automobil, da ga on nije birao niti na bilo koji način sudjelovao u njegovom odabiru.

Dodao je da je raspisan natječaj u ožujku prošle godine u postupku javne nabave i da su automobili izabrani na javnom natječaju na način da bude odabrana najeftijija ponuda.

Svi nabavljeni automobili, naglasio je ministar, za klasu su niže od ranije korištenih automobila.

Ministar je rekao da automobile bira Ured za javnu nabavu i da on još ne zna kakav će dobiti automobil. “Neću odgovarati na vaša pitanja, dok taj auto ne vidim”, kazao je ministar.

Novinara je, pak, upitao ima li kakvo pitanje o udžbenicima, zna li nešto o tome i zašto je došao na konferenciju za novinare, na što je taj novinar odgovorio da nije tu da raspravlja.

“Vidjeli ste što je bilo u pozivu za pressicu pa zato budite korektni. Mislim da i novinari moraju biti korektni i da postoje teme koje su od vitalnog značaja za budućnost Hrvatske, a to su obrazovanje i znanost, ulaganje u učenike, ulaganje u udžbenike i osiguravanje da naša djeca u školi dobiju najkvalitetnije znanje koje će im omogućiti da dobiju bolji posao i da Hrvatska izađe iz krize”, zaključio je ministar.

3 Comments

  1. Nit kulture, nit srama…
    Ljudi koji nas, na našu vječnu sramotu vode, uvreda su božanskom djelu stvaranja!
    Ne tako davno, imali smo rat, a poznato je kako mir lopove vješa, a rat ih časti!

  2. Kad poogledam vozni park ispred svoje škole neki mi auti i liče na kočije dragi ministre

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!