Revolucija u čišćenju

Čistač mrlja(Glupost.hr) Mladi riječki poduzetnik Ž.J. na svom je FB profilu predstavio novi čudesan izum – Revolucionarni čistač mrlja. Upravo takav proizvod nedostajao je na našem tržištu jer su se vojsci nezaposlenih počeli pridruživati i oni koji bez posla ostaju radi mrlja. Naime, poslodavci iz principijelnih i moralnih razloga sve više inzistiraju da njihovi zaposlenici ne smiju imati ni jednu mrlju u svom životopisu.

Marljivi i skromni Ž.J., pored redovitog posla na kojem po riječima njegovog šefa radi kao konj, nalazi vremena i snage za plodan izumiteljski rad. Napomenimo da ovo nije njegova prva, a sigurno ni posljednja revolucionarna inovacija. Probnu seriju ovog korisnog proizvoda već je otkupila udruga ravnatelja osnovnih i srednjih škola – pohvalio se njegov izumitelj.

4 Comments

  1. U borbi kontra nesposobnosti Ministarstva, i humor i ironija su dobrodošli. Tim više što je glupost nemoguće suzbiti. Utoliko, ovaj članak je za pohvalu.
    Međutim, izlažući se pogibli da ovdje budem neshvaćen, kritiziran, da ne kažem, popljuvan, moram reći, rekao sam, i reći ću – opoziv ove žene ( jer, članak se odnosi na taj slučaj ) je više nego opravdan!
    Kako je uopće postala ravnateljica? Vidimo po reakciji vukovarskog župana kako. Smatra li netko takav način kadroviranja u školstvu opravdanim?
    Kad su je članovi njene partije imenovali, tad to nije bilo političko imenovanje? O čemu pričamo?
    Što je loše u tome da napokon ministarstvo počne raditi što mu je u opisu posla, pa da kontrolira imena izabranih ravnatelja kojima treba dati suglasnost? I da se onima koji imaju mrlju ista uskrati! Da se gore malo povede računa o tome tko se kandidira, i koga se imenuje!
    Pitam – što je u tome loše?
    Naravno, ovdje se može govoriti o osveti, može se reći i da ministarstvo nije principijelno jer suglasnost ne uskraćuje sdp – ovim ravnateljima s mrljom, sve to se može reći, sve to vjerojatno je i točno, ali, u konačnici,ovo je potez koji je trebalo povući!
    One koji se ne slažu, apsolutno uvažavajući njihovo stajalište, pitam – želite li u svojoj školi ravnatelja kojeg je dovela županija, koji se bavi političkim radom, koji potajice ljude snima i ima veze s mafijom?
    Ako želite – kad vašem sadašnjem istekne mandat, zaposlite dotičnu gospođu!

  2. Poštovani čitatelji,

    redakcija portala Glupost.hr unaprijed se distancira od bilo kakvog neshvaćanja, kritiziranja, a pogotovo pljuvanja po autorima komentara objavljenih ispod naših tekstova.

    Javnosti je poznato da se redakcija portala Glupost.hr dosljedno zalaže za neograničeno pravo na pisanje gluposti. Zato pišite bezbrižno imajući na umu da glupost nije podložna kritici.

    1. Veseli da uvažena redakcija pravo koje priznaje drugima i sama konzumira u popriličnim količinama!
      Pohvala za dosljednost!

  3. ne bi nitko ništa rekao, da u istom tom gradu ne stoluje ravnatelj koji godinama pokrada školu, i postoji niz kaznenih prijava zbog toga protiv njega, ali slučaj stoji u nekoj od uskokovskih ladica jer je ravnatelj dobar prijatelj izvjesne visokopozicionirane osobe (ž.j., puno ime poznato redakciji). ne samo da se taj ravnatelj, *čist ko suza*, nije razriješio dužnosti, nego visokopozicionirani dužnosnik, kažu nam naši izvori, pri svakom posjetu gradu odvoji vrijeme za prijateljski ručak ili večeru s njim.

    da se radi o dosljednom čišćenju svih koji imaju umrljane karijere, prva bih mu pljeskala, ali čišćenje *njihovih*, a istovremeno ostavljanje *svojih* je pomalo degutantno.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!