Jovanović: ‘Razumijem ih, ja nisam ministar simpatičnosti’

(Jutarnji list) To što se 13.500 njih ne slaže s mojim radom, ja mogu razumjeti. Uostalom, ja nisam na čelu Ministarstva kako bih postao ministar simpatičnosti, izjavio je ministar znanosti Željko Jovanović, komentirajući želju djela nastavnika da sustav obrazovanja i znanosti u drugoj polovici mandata preuzme drugi ministar. Naime, peticiju školskog sindikata Preporod koju je podržala Udruga Nastavnici org. potpisalo je u tri dana 20-ak posto zaposlenih u 519 osnovnih i srednjih škola.

– Peticiju sindikata Preporod doživljavam jednako kao i ankete Crodemoskopa ili nekog drugog ispitivanja javnog mnijenja. Razumljivo je, dodao je Jovanović, da velike promjene i uvođenje reda u sustav izazivaju i velike reakcije. Svi objektivni pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. Stoga će mi rezultati ove peticije biti samo dodatni poticaj za još više odlučnosti, kako bi na kraju mandata velika većina svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta moj rad ocijenila visokom ocjenom. To je i put za drugi mandat Vlade, jer je to jedini način da se Hrvatskoj osigura stabilnost i bolji život. U tome će uvijek i obrazovanje i znanost biti na prvom mjestu’, tvrdi ministar.

Školski sindikat Preporod zatražio je primanje kod premijera.

– Riješenje ne mogu nuditi oni koji stvaraju probleme, a naš Željko Jovanović je jedan od takvih ministara. Tražimo njegovu smjenu zbog interesa odgoja i obrazovanja, ali i interesa SDP-a i Vlade, izjavio je Stipić, napominjući da bi se oko potpisa prosvjetara svatko mudar zamislio, budući da čine udio biračkoga tijela SDP-a. Željko Jovanović, smatraju u Preporodu, bio bi korisniji na nekom drugom radnom mjestu, primjerice kao saborski zastupnik.

– Ovo je prilika da premijer smijeni ministra znanosti i pokuša učiniti korak prema tome da se u drugoj polovici mandata redizajnira ugled Vlade, zaključio je Stipić, tvrdeći da nitko dosad nije uspio prikupiti toliko potpisa prosvjetara s imenom i prezimenom.

Riječ je, naime, o prvom osobnom izjašnjavanju zaposlenika u prosvjeti o smjeni ministra, koje je po Stipićevom mišljenju uspješno provedeno uzmu li se u obzir zastrašivanja i prijetnje pojedinih ravnatelja spominjanjem otusourcinga i mogućnosti otkaza. Preporod planira nastaviti akciju te organizirati peticiju među studentima i zaposlenicima na sveučilištima i institutima.

9 Comments

  1. Nagradno pitanje glasi: “Prema kojim su kriterijima tih 13 000 nastavnika zatražili ostavku “Face”?”
    1. simpatičnost
    2. pristojnost
    3. učinkovitost
    4. stručnost
    5. fizički izgled
    Premijer vjerojatno zna točan odgovor, ali prije toga mora testirati inteligenciju, završiti brzopotezni sedmodnevni tečaj kućnog(građanskog?) odgoja i testirati se provjerom dlake na ona sredstva koja mi učitelji nikada ne smijemo spomenuti roditeljima učenika koji se iz sata u sat bezrazložno hihoću. Nagrada je naknada za prijevoz za siječanj 2051. i božićnica za Novu 2100. Do tad će se valjda i oni nepotpisani probuditi iz hibernacije.

    1. Pardon, koja je nagrada? 😉

      Nije simpatičan, daleko od toga, ali to nije važno. E sad, jel’ zgodan? Meni nije niti to, ali nema veze.
      Pristojan? Hajdmo reći da je i to manje važno, tobože.

      Problem se javlja kod učinkovit i stručan. E vala, to nije.

      Jesam osvojila nagradu? Tri mjeseca godišnjeg? Onako, pogađam bez veze.

      1. Nisam ja Djed Božićnjak. Za nagradu koju ste poželjeli morate se kandidirati i biti izabrani u Sabor. Nagrada za točan odgovor na moje nagradni pitanje su pečene guske. One iz magle, dakako. Kad ih uhvatimo jednog lijepog dana, ali ne tako skoro, jer predaja kaže da tadašnji razumni i skromni, dobro odgojeni te obrazovani premijer mora vladati standardnim hrvatskim jezikom barem na razini jednog maturanta, bez doskočica i poštapalica, predsjednik države “nove pravednosti” konačno odlučiti da mora nekad i o nečemu nešto odlučiti, a ministar naobrazbe biti prekaljeni prosvjetar(makar privatno volio nogomet). U vremenima kad se ne budemo sramili što nas takvi vode. Utješno je što će nagrade predati jedna od savjetnica u MZOS-u iz Odjela za prodaju magle i “spinova” o uspješnosti, Uspavana ljepotica, koja je ujedno i vođa jednog od nastavničkih sindikata. A, kao utješnu nagradu nudim prosvjetni evergreen “Smak svita” u jednoglasnoj izvedbi članova trenutne vlade te vođa parlamentarne opozicije, vladinih i nevladinih organizacija, MMF-a i EU. U spotu su svi preodjeveni u Grincha, tako da ih ne možemo razlikovati. Sretan Vam svima Božić, ne dajmo im “gušta” da nam ga i opet ukradu.

  2. Izvrstan i nadasve duhovit komentar Crnog Petra teško je nadmašiti(sve pohvale)-dragi sdp-ovci i kukurikavci IZBORI SU ZA 2 GODINE-ŠTO MISLITE ZA KOGA ĆE GLASTI OVIH 13 000 BIRAČA(i članovi njihovih obitelji)?A nećemo glasati po simpatičnosti,budite u to uvjereni!

  3. Budući da se svega 20% prosvjetara potpisalo za smjenu Željka Uspješnog, ispada da ga 80% podržava. Naravno ako je uopće istina da nas ukupno ima 100%, jer su tumači statističkih pokazatelja kadri i to dovesti u pitanje.

    Trebalo je zapravo organizirati peticiju podrške uvaženom gospodinu ministru i njegovim “konjskim naporima”. Zanima me bi li se onda inertna većina konačno potpisala i podržala barem neku akciju sindikata.
    Dok većina „mudro“ šuti, možemo samo konstatirati da imamo boljeg ministra nego što zaslužujemo.

    1. ŠDB, ti si kao moji učenici koji dobiju rezultat da je maseni udio sastojka u smjesi 135% i ništa, ama ništa im ne para ni uho ni oko ni mozak. Sve je super i sve je za 5 (ako si muško i voliš nogomet).

      1. Potrgan detektor za ironiju ili malo preveč blagdanskih zdravica? 😛

    2. Odlična ideja,ovo treba predložiti gospodi iz sindikata. Tad bi se vidjelo pravo stanje. Vidjela sam u mojoj školi, svi se nešto boje, katastrofa!

  4. a što bi im paralo uho? bilo je puno mase, kako ne znaš? xD

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!