Učitelji iz Vrgorca, nezadovoljni policijskim postupanjem, okupili se pred policijskom stanicom

Za razliku od mnogih drugih kolega koji su od pognute glave dosad zadobili trajno iskrivljenje kralježnice, učitelji iz OŠ Vrgorac danas su se okupili pred policijskom stanicom kako bi prosvjedovali protiv neprofesionalnog i nezainteresiranog postupanja policije u jučerašnjem slučaju nasilja u njihovoj školi. Kako objavljuje Blog od Vrgorca grada, ravnatelj Ivo Klinac je rekao kako su ga sinoć u 21:30 sati kontaktirali policijski djelatnici traživši da otključa školu kako bi fotografirali štetu. Budući da im digitalni fotoaparat nije radio, ravnatelj im je posudio školski aparat, ali su opet došli jutro u 6 sati kako bi fotografirali demoliranu zbornicu i hodnik! Do ovoga trenutka policijski djelatnici još uvijek nisu preuzeli snimke nadzornih kamera od jučer.

Ravnatelja Klinca primio je na sastanak načelnik Policijske postaje Vrgorac Genio Dropulić. Prema riječima ravnatelja, sastanak je bio fer i korektan, ali načelnik ostaje pri stavu da su policijski djelatnici dobro odradili svoj posao, s čime se ravnatelj nije mogao složiti. Na pitanje zašto nije fotografirana oštećena imovina škole, rečeno mu je da je prioritet bio da se zbrinu nastavnica i njezina djeca. Također, na pitanje što je poduzeto po ranijoj prijavi Osnovne škole ‘Vrgorac’ zbog prijetnji nasilnika nastavnici Vukšić, načelnik je rekao kako je sa njime obavljen razgovor, te mu je „oštro zaprijećeno da se kloni škole i nastavnice“. Isto tako, sudeći prema izjavama kolega koji su razgovarali sa napadnutom kolegicom, spomenutim policijskim djelatnicima bi trebalo malo više takta u postupanju sa žrtvama ovakvih bestijalnih napada.

Podsjetimo, policija nije podnijela prijavu po službenoj dužnosti, već je učiteljica, prema instrukciji policijskih djelatnika, to morala uraditi sama na svoj trošak, “jer se radi o lakšim tjelesnim ozljedama”. Konzultirajući se sa nekolicinom policijskih djelatnika, policija je zbog nasilnikova napada na državnu imovinu škole i napada na malodobno dijete morala po službenoj dužnosti podnijeti kaznenu prijavu, ali to nisu napravili.

Poslijepodne će u Vrgorac doći službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koji je istražiti postupanje policije, a u 14 sati školu, napadnutu nastavnicu i njezinu djecu posjetiti će ministar znanosti obrazovanja i športa Željko Jovanović.

Nasilni roditelj je, navodno, prepraćen u istražni zatvor u Dubrovniku.

(foto: vrgorac.blog.hr)

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!