Jovanović tvrdi da nije primio niti jednu pritužbu oko mature, maturanti ogorčeni: “Ministar laže, inbox mu je pun!”

(Index.hr) Na redakcijski e-mail Indexa večeras je pristiglo nekoliko pritužbi ogorčenih maturanata koji tvrde da je ministar obrazovanja Željko Jovanović večeras u Dnevniku Nove TV iznio lažne tvrdnje. Naime, Jovanović je izjavio kako dosad nije primio niti jedan e-mail od nezadovoljnih maturanata te kako smatra da Državna matura protječe u redu i bez poteškoća.

Maturanti su ogorčeni tom njegovom izjavom te tvrde da im je njome “pljunuo u lice”, budući da su mu, kako tvrde, poslali velik broj pritužbi ali da mu je mailbox pun!

“Upoznata sam sa slanjem mailova prigovora, žalbi, pritužaba na ispit jer ih i sama šaljem kao luda, uz jako, jako, jako velik broj maturanata diljem Hrvatske. S razlogom ovo govorim jer, naime, kada se pošalje mail na adresu gospodina Jovanovića, nama automatski dolazi odgovor da je ministru pun mailbox te je nemoguće poslati poruku”, kazala je jedna od maturantica.

“Ministar Jovanović je na TV-u izjavio da nije primio nikakav e-mail u vezi drzavne mature, što je čista laž, maturanti neumorno šalju emailove pritužbe, stiglo mu ih je toliko da mu je sandučić pun, što se može dokazati i ovom slikom”, napisao je Indexu drugi maturant.

Index je večeras pokušao kontaktirati ministra Jovanovića putem e-maila te nismo dobili povratnu informaciju o “punom mailboxu”, što može značiti da je problem sa slanjem mailova ministru na kraju ipak riješen.

I ove godine brojne pritužbe na Državnu maturu

Ispit na Državnoj maturi iz hrvatskog jezika, koji su maturanti pisali u petak, ponovno je izazvao nezadovoljstvo kod većine maturanata. Na Indexovu e-mail adresu stiglo je mnogo pritužbi maturanata, koji tvrde da su mnoga pitanja bila dvosmislena i nejasna.

“Nakon prošlogodisnjeg incidenta svi smo smatrali kako ce ovogodišnja matura, za promjenu, biti mjerilo znanja. No, nažalost, matura je sve samo ne to. Nasa budućnost se, naime, svela na sreću i puko pogađanje odgovora na maturi. Zar se naše četverogodišnje obrazovanje svelo na to? Mnoga su pitanja dvosmislena, a polazni su tekstovi su rijetko razumljivi. Naravno, većina se pitanja može točno odgovoriti, no za to je potrebno vremena, kojega nema dovoljno”, ogorčena je jedna maturantica.

“Naša je dužnost da se borimo za svoja prava, koja su, smatram, većim dijelom ovog ispita prekršena. Ispitivanje autora koji uopće nije naveden u katalogu, a kamoli poznavanje i interpretiranje njegovih djela ukazuje na nedovoljnu metodološku obradu provedenih ispita državne mature, uzrokovanu izvanrednom odgodom ispita”, kaže jedan maturant.

Maturanti se najviše žale na dvosmislena i nejasna pitanja te na činjenicu da se u ispitu tražilo poznavanje tekstova i autora koji uopće nisu navedeni u ispitnom katalogu.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!