Smijenjen ravnatelj Centra za državnu maturu Goran Sirovatka

(Večernji list) Samo petnaestak dana prije početka polaganja državne mature, Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja ispunilo je želju ministru obrazovanja Željku Jovanoviću i smijenilo Gorana Sirovatku s mjesta ravnatelja Centra.

Za vršiteljicu dužnosti ravnatelja, kojoj je zadatak organizirati posao kako bi se državna matura provela bez problema, imenovana je djelatnica Centra Alenka Buntić Rogić. Ona jučer nije željela davati izjave, a predsjednik Upravnog vijeća prof. dr. Damir Boras kaže da je odluka o smjeni Sirovatke donesena jednoglasno, odnosno da je svih sedam članova Vijeća bilo za to.

Kao što je poznato, Sirovatkinu smjenu zatražio je ministar Jovanović, a Sirovatki se, među ostalim, zamjeralo što je imenovao svoju zamjenicu iako to radno mjesto u Centru ne postoji, ali i određene probleme vezane za nabavu i neke druge (ne)potrebne troškove. Upravno vijeće jučer je donijelo odluku i o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja, natječaj će biti otvoren 30 dana, tako da bi u roku od mjesec i pol ili dva Nacionalni centar trebao dobiti novog čelnog čovjeka.

Zbog promjene ravnatelja trebat će tiskati nove svjedodžbe, na kojima će, za pretpostaviti je, biti ime privremene ravnateljice, ali to maturantima, zapravo, ne znači ništa.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!