Majka učenika koji je preko reda upisan istukla profesoricu

(Večernji list) – S kolegicom sam bila ispred škole oko 17 sati kada je došla A.K. majka naše kolegice i učenika kojega je ravnatelj upisao iako je bio ispod crte i nije predao dokumente zbog čega je ravnatelj kažnjen, i zatražila ravnateljicu, a kada sam joj rekla da je otišla kući jer radi do 15 sati, okomila se na mene jer sam rekla da sam voditeljica smjene. Vikala je kako treba ravnateljicu, ali i da sa mnom ima razgovor pa sam ju povela gore do zbornice i ureda ravnateljice kako bi se uvjerila da je nema. Ondje me počela udarati i čupati za kosu, srušila me na pod i “bubetala” pa sam vikala u pomoć i tek me jedan učenik spasio i odvojio je od mene. Vikala je “nemaš pojma koju imam moć” i prijetila da će “biti mrtvih”. Sve sam prijavila policiji koja je došla i napravila kaznenu prijavu – kaže Nevenka Marić, predavač metodike i voditelj smjene u Zdravstvenoj veterinarskoj školi dr. Andrija Štampar u Vinkovcima pokazujući liječničke nalaze koji svjedoče o zadobivenim ozljedama.

Pojašnjava kako je s majkom tog učenika imala “okršaj” doduše samo verbalni i u listopadu prošle godine kada ju je A.K. optužila za mobing nad njenim sinom koji je upisan na intervenciju ravnatelja i u to vrijeme još nije ni bio upisan već imao status “gosta” škole, a uoči Uskrsa na sastanku Nevenka Marić je njenoj kćeri koja također radi na toj školi, prigovorila što je nekorektna prema otpuštenom ravnatelju koji je pomogao njenom bratu pri upisu zbog čega je kažnjen otkazom.

– Prigovorila sam što je u tv prilogu o tom slučaju govorila neistine i ružno pričala o cijelom školskom kolektivu. Zbog toga me valjda i napala njena majka – kaže Nevenka Marić.

Glasnogovornica PU Vukovarsko-srijemske Marijana Maja Barbarić potvrdila je kako je policija bila u toj školi i zaprimila kaznenu prijavu pa još rade na njoj.

– Zaprimljena je prijava kao prijetnja, ali će se tijekom obrade utvrditi radi li se i o nekoj drugoj kvalifikaciji. Po dojavi iste osobe, policija je bila i prije nekoliko mjeseci u toj školi, ali tada je napravila samo zabilješku od događaju – kaže glasnogovornica Marijana Maja Barbarić.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!