Zbog otkrivenih nepravilnosti uskoro smjena ravnatelja Gorana Sirovatke

(Jutarnji list) Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) Goran Sirovatka uskoro bi trebao biti razriješen s dužnosti. Razlog tome nije državna matura, kako se spekuliralo, nego nalaz nadzora Ministarstva obrazovanja koje je utvrdilo niz nepravilnosti u NCVVO-u.

Od izvora bliskih NCVVO-u doznali smo da su nepravilnosti počele 2011., kada je Jasmina Muraja imenovana Sirovatkinom zamjenicom.

– Ravnatelj je imenovao zamjenicu iako to radno mjesto ne postoji u sistematizaciji. Od tada su se bitno poremetili odnosi u Centru jer je ravnatelj Sirovatka vođenje NCVVO-a prepustio njoj, iako ona nije stručna osoba za njegovo vođenje – kažu nam.

Izmišljeni poslovi

Prema sistematizaciji agencija, radna mjesta koja postoje su ravnatelj i pomoćnik, a nigdje nema riječi o zamjeniku ravnatelja. Navodno se ravnatelj Sirovatka zalagao da njegova zamjenica prima dva dodatka na plaću – jedan za doktorat, a drugi za povećani opseg posla. Nakon provedenog nadzora, Sirovatka je povukao te dodatke na plaću. Sirovatka je Muraji, tvrde naši izvori, prepustio i izbor vanjskih suradnika na koje odlazi 26 milijuna kuna, a od 2009. osam je osoba zaposleno bez javnog natječaja.

Zaposlili reiki majstora

Lani je u Centru radio i reiki majstor, po struci informatičar koji je krivo napravio zadanu aplikaciju. Štetu je platio Centar, a reiki majstor je dobio oproštajni honorar. Muraju se tereti i da je na putovanja, nevezana uz posao, lani potrošila oko 120 tisuća kuna. Komentare Gorana Sirovatke i Jasmine Muraje nismo dobili jer se nisu javljali na telefone.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!