Vlada RH – neprijatelj obrazovanja

Nakon što je objavljena vijest da u dvije velikogoričke škole nema grijanja i nakon što je u medijima velikogorički gradonačelnik to demantirao, na adresu portala izravno je stiglo priopćenje lokalnog SDP-a u kojemu kažu da je riječ o “interventnom grijanju” i da se u školama nekoliko puta na dan zatvaraju ventili na radijatorima. Istovremeno, pale su i međusobne optužbe za manipuliranje djecom u predizborne svrhe naime, a oboje potpisanih pod izjave i priopćenja su kandidati za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Ovo prilikom bismo i jednima i drugima htjeli jasno reći: NE!

Jedna stranka je, dok je bila na vlasti, koristila obrazovanje kao sektor za uhljebljivanje zaslužnih kadrova kojima je školstvo bilo zadnja rupa na svirali i koje su sustavno unazađivali, dok je druga stranka, kad je došla na vlast, nastavila s potpuno istom praksom, samo drugačijom metodologijom i s drugačijim izgovorima. Nakon svega, ne pada nam na pamet biti još jedan medij preko kojih će i jedni i drugi prikupljati glasove politikantskim bljezgarenjem, a da u svojim matičnim strankama istovremeno neće mrdnuti ni malim prstom kako bi se situacija u hrvatskim školama na bilo koji način popravila, ukoliko to ne odgovara njihovim pojedinačnim kratkoročnim interesima.

S obzirom da je jedna od optužbi u priopćenju bila da je aktualni gradonačelnik iskoristio fotografije i parolu “Velika Gorica – grad prijatelj djece” za svoju političku promociju, zaključili smo da bismo prigodno mogli lansirati i vlastitu parolu: “Vlada RH – neprijatelj obrazovanja”, jer u proteklih 20 godina bila je upravo to: glavni pokretač kontinuiranog i upornog razaranja hrvatske prosvjete, zaglupljivanja djece, roditelja i cijele nacije. Bez izuzetka, bez predaha.

Ne vjerujemo da su “svi političari isti”, ali se do sada pokazalo da su svi koji su protrčali kroz Banske dvore jednako nezainteresirani za strateški najbitniju društvenu djelatnost i zato svako ovakvo obraćanje shvaćamo kao direktnu uvredu i pravljenje budala od 50 000 pripadnika najobrazovanije struke u Hrvatskoj.

Ukoliko želite da ikome od vas ikad povjerujemo, morat ćete se puno više potruditi.

1 Comment

  1. Poštovani gospodine Jovanoviću!

    Kao roditelj i profesor, mogu samo reći da sam zgrožena načinom i nerazumijevanjem sustava čiji ste ministar, i neznanjem koje pokazujete od početka vašeg mandata. Nevjerojatno je čime se vi bavite a imate najzaostaliji sustav školstva koji se nije promijenio od 1945. Sramotno je da nitko ne shvaća što je bit dobrog prosvjetnog ministra ili profesora.

    Da li se itko stavio u položaj učenika i promatrao stvari kroz njegov pogled?

    Da li u ovoj zemlji itko ima razvijenu društvenu svijest ili svatko gleda stvari iz svog kuta i za svoj račun?

    Učiti tri puta iste stvari, čistu fonetiku, fonologiju i semantiku zahtijevati od učenika u osnovnoj školi, a ne učiti ih od prvog razreda pisati esej i što je to esej na materinjem jeziku? Ugušiti učenike s tonama gramatike, iz lektire napraviti bauk, tako da svi oni koji imaju imalo zdrave pameti, zamrze i školu ili to rade prepisujući od brata, od susjeda i slično.

    Lako je naučiti djecu ono što im ide, a ono što im je teže.. valjda ih treba ubiti.. i odmah potrpati u “neelitne škole”?

    Nevjerojatno je da svi vi, nastavnici i službenici ministarstva, bavite se stvarima koje su možda za neka bolja vremena, a niste riješili u 22 godine ama baš ništa.

    Gospodo, program vam je nebulozan, dosadan i preopširan. Djeca moraju imati izbor već od prvog razreda osnovne škole, nismo svi za sve pa tako ni vi niste, gospodine ministre ili smatrate ako ste bacili kuglu ili što li već, da znate sve? Pametan čovjek uvijek sumnja… i pita.. samo budala je sigurna.

    O čemu vi to pričate ovdje? Posjetite koju zapadnu zemlju, gospodine ministre, Finsku, Francusku, pa se malo raspitajte jer 5.0 ne postoji.
    Maknite djeci tone knjiga koje nose na leđima i imaju skoliozu, naučite ih da misle. Da li je to obuhvaćeno zdravstvenim odgojem?

    S poštovanjem.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!