U neobnovljenu vukovarsku Tehničku školu došlo tek nekoliko učenika

(Slobodna Dalmacija) Samo nekoliko od ukupno 470 učenika vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle pojavilo se jutros, prvoga dana drugog polugodišta, na nastavi u školi koja se već treću godinu obnavlja, potvrdio je ravnatelj škole Đorđe Lukić.

Prema njegovim riječima, nedolazak učenika na nastavu rezultat je odluke Vijeća roditelja škole koje je odlučilo kako neće pustiti djecu na nastavu jer unatoč brojnim obećanjima obnova škole još nije završena.

“Naša se škola obnavlja već treću godinu i radovi nikako da završe unatoč obećanjima kako će se to dogoditi. Posljednje takvo obećanje bilo je da će obnova završiti do 15. siječnja, a ubrzo nakon toga i školske dvorane”, kaže Lukić dodajući kako međutim prema njegovoj procjeni radovi još neće završiti za najmanje dva mjeseca.

Također ističe da razumije roditelje kojima je, kako kaže, dosta obećanja koja se ne ispunjavaju ali se i pita, hoće li nastavnicima koji su danas došli na nastavu biti plaćeni sati koje nisu održali ne svojom krivnjom.

“Ovo sve skupa postaje veliki problem. Izgubljene sate trebat će nadoknaditi. Ostanu li roditelji uporni u tome da ne šalju djecu na nastavu, bojim se da će se skupiti isuviše sati za nadoknadu”, upozorava Lukić.

Posljednje dvije godine učenici Tehničke škole Nikole Tesle nastavu su pohađali na niz alternativinih lokacija. Jedna od njih je bila i Radnički dom u čijim prostorima su prošle zime, zbog hladnoće, na nastavi morali sjediti u zimskim jaknama.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!