“Vratite ravnatelju posao!”

(Index.hr) UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) traži da se prof. Krešimir Mihajlović, bivši ravnatelj Osnovne škole Petra Zrinskog u Zagrebu, koji je početkom godine dobio otkaz, i završio na ulici, odmah vrati na svoje radno mjesto. Naime, ovog dugogodišnjeg časnog prosvjetnog djelatnika smijenili su dužnosti ravnatelja, jer je u školi u kojoj je radio postavio plakat s fotografijom hrvatske zastave i hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača te napisao “Hrvatski mučenici, od pobjede, preko istine do pravde”, te je dao izložiti pločicu s natpisom “I tko zemlju ljubi nitko neće biti rob.” To je bio dovoljan razlog da Mihajlovića po iznimno brzom postupku smjene, odnosno da mu zbog toga daju čak i – otkaz, ne obazirajući se ni na to da ima šesteročlanu obitelj, i da mu je tim nesvakidašnjim činom ugrožena životna egzistencija.

“Sada kad su hrvatski generali na slobodi, kad se pokazalo da je ravnatelj Osnovne škole
Petra Zrinskog pravilo učio djecu, prije svih, Ministarstvo prosvjete, kulture i športa, treba se ispričati za sve nevolje koje su mu nanijete, i vratiti ga natrag na njegovo radno mjesto.

Ovaj čovjek bio je i hrvatski branitelj, ranjavan u obrambenom Domovinskome ratu, pa nas čudi da na njegove nevolje nije reagiralo i Ministarstvo branitelje, koje toliko skrbi o onima koji su bili prvi kad je trebalo”, priopćili su iz UBIUDR-a.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!