Ravnateljica osječke srednje škole šokirala roditelje: “Problematična djeca dolaze iz defektnih obitelji”

(Index.hr) Ravnateljica Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku, Mira Marić, šokirala je brojne roditelje svojom izjavom o tome kako djeca koja ne žive s oba biološka roditelja dolaze iz “defektnih obitelji”. Marić je, govoreći o nasilju u školi, konstatirala kako problematični učenici imaju “defekt u obitelji”, odnosno žive samo s jednim roditeljem.

“A. B. ne može ostvariti komunikaciju s drugim učenicima. On ne može sklopiti nekakav savez ili dogovor. Oni koji su sudjelovali u ovim događajima u obiteljima imaju defekt – imaju ili očuha ili maćehu ili žive s jednim roditeljem i sigurno im je teško pa su takvi zbog situacije u kući. A. B. traži razlog da pod nastavom ne radi ništa, samo sjedi i izaziva druge. Prvi je napad bio nesretan slučaj i prst se našao na nezgodnome mjestu. U drugom slučaju A. B. se našao napadaču pod rukom”, izjavila je Marić za Glas Slavonije.

Prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Minarik smatra kako je riječ o “neprimjerenoj izjavi koja na vrlo grub način etiketira djecu rastavljenih roditelja”. Izvješće prosvjetne inspekcije, koja je jučer izvršila nadzor u školi zbog ovog slučaja, poslano je nadležnom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!