Dječaka maltretiraju i mlate, lome mu šake… jer je povučen

(Danas.hr) ‘Treba li čekati da mu polome rebra ili razbiju glavu?’, pita majka 15-godišnjeg Slavonca kojeg su kolege napale dva puta i polomile mu šake. Svoje je vapaje za pomoć, kaže, uputila i na adresu škole, no ondje je dobila šokantan odgovor. A njenom su sinu savjetovali da promijeni povučeno ponašanje!

Mirnije ponašanje i neometanje nastave 15-godišnjeg dječaka iz Slavonije stajalo je prijeloma jedne i uganuća druge šake! Tvrdi to njegova majka D.J. opisujući kako su njenog sina dva puta napale školske kolege. Prvi put dogodilo se to prije dvadesetak dana, kada ga je usred školskog sata napao kolega iz razreda. Petnaestogodišnjak se navodno pokušao zaštititi rukama, no napadač mu je tada slomio prst desne ruke.

“Mislila sam da će ga konačno ostaviti na miru, no prošloga četvrtka opet ga je napao jedan dječak i ozlijedio mu palac lijeve ruke. To sam prijavila i policiji. Polomili su mu obje šake, treba li čekati da mu polome rebra ili razbiju glavu da ga netko zaštiti u školi?”, pita se se uplašena žena čiji sin svakog dana čeka da svi odu iz škole kako bi i on krenuo kući. No, ono što posebno zabrinjava dječakovu majku je sastanak s ravnateljicom, pedagogom, razrednikom i nastavnikom na čijem je satu njenom sinu polomljen prst.

Savjet pedagoga – promijeni povučeno ponašanje

Ondje je saznala da se njen sin nije uklopio u razred te da nije zainteresiran za praktičnu nastavu. Ljuti je i to što napadač na njenog sina dobio samo opomenu, dok je ozlijeđenom 15-godišnjaku pedagoginja savjetovala da promijeni povučeno ponašanje.

“Pitala sam treba li moj sin početi piti, pušiti ili bježati s nastave kao drugi učenici da ne bi dobio batine?! Ne ometa nastavu, kad ga napadnu, naravno da se brani, ali ta dva dječaka nisu zadobila nikakve ozljede. Moj sin ih nije napao nego oni njega. Strah ga je ići u školu”, prokomentirala je ogorčena majka za Glas Slavonije pitajući zašto škola štiti napadače njenog sina.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!