Skandal u školi: Ravnatelj unatoč zabrani Ministarstva upisao 20 učenika bez bodova?

(Jutarnji list) Prosvjetna inspekcija Ministarstva u nadzoru je u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac po prijavi u kojoj se ravnatelja škole Roberta Erdeljca optužuje da je unatoč zabrani tog tijela u četverogodišnja zanimanja upisao devet učenika koji za to nisu ostvarili dovoljan broj bodova. Ravnatelj Erdeljac potvrdio nam je da je u tijeku inspekcijski nadzor. Potvrdio je također da su nadzorom u srpnju utvrđene neke nepravilnosti, ali nije želio govoriti o detaljima dok sve ne završi. Na ponovljeni upit je li ili nije radio po zakonu, rekao je: “Zakon se poštovao, ali uvijek se dogodi neka greška”.

Autor prijave koji se predstavio kao profesor iz Šumarske škole pita se kako je moguće da ravnatelj njegove škole nije smijenjen iako je napravio istu grešku kao dva smijenjena ravnatelja, štoviše, poslije se još grublje ogriješio o zakon nego njih dvojica, a ni to ga nije koštalo otkaza.

– Nakon smjene ravnatelja Prirodoslovne škole u Karlovcu, ravnatelj Šumarske škole za lokalni je radio izjavio da je dobio zabranu inspekcije i da te učenike nije upisao – a to je bila laž! Ti učenici su upisani u Šumarsku i drvodjeljsku školu unatoč zabrani inspekcije. Trenutno svi pohađaju nastavu u četverogodišnjim zanimanjima za drvodjeljskog tehničara-dizajnera, šumarskog tehničara i meteorološkog tehničara. Tih učenika nije bilo samo devet. Devet ih je prikazao inspektorima, bilo ih je dvadesetak, ostale je zatajio. Ovo je istina, jer sam osobno vidio svjedodžbe svih tih učenika – tvrdi ogorčeni profesor. Ako se optužbe iz prijave pokažu točnima, ravnatelj Erdeljac dobit će otkaz, a učenici bi trebali biti ispisani s nastave koju pohađaju već mjesec dana.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!