Prosvjed na tri trga 11. listopada, Ribić očekuje 20.000 prosvjednika

(Večernji list) Prosvjed 11. listopada održat će se sukcesivno od 10.15 sati na Trgu francuske Republike, Trgu bana Jelačića te Markovu trgu, najavio je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata. U prosvjed se sprema 10 sindikata Matice, a Ribić je pozvao i građane da se pridruže protivljenju “pogrešnoj i štetnoj politici koja nije u interesu članova sindikata i većine građana”.

– Ova školska godine neće biti godina socijalnog mira. Ove jeseni vjerojatno ćemo organizirati i štrajk – najavljuje Ribić, koji očekuje nekoliko tisuća ljudi iz zdravstva, prosvjete i drugih javnih službi te, ovisno o odzivu građana, i do 20 tisuća prosvjednika.

Zvonimir Laktašić, šef učiteljskog sindikata, pozvao je mlade da ne napuštaju Hrvatsku nego da im se pridruže i osiguraju uvjete za svoj “opstanak i ostanak”.

1 Comment

  1. Matica hrvatskih sindikata (čitaj Ribić) za 11. ovog mjeseca najavljuje veliki prosvjed te očekuje da će mu se odazvati do 20000 ljudi. Uh. Pozivaju se i očekuju ne samo prosvjetari već i ostali nezadovoljni građani.
    Razloga za nezadovoljstvo bez sumnje ima i sasvim je normalno da u takvoj situaciji sindikati demonstrativno iskažu svoje nezadovoljstvo. Međutim.
    Ovom i ovakvom prosvjedu se neću pridružiti. Ne želim biti sudionik akcija kojima je osnovna svrha promocija i borba za opstanak Vilima Ribića, a što mnogi nažalost ne vide. Molim da prije nego osudite ovaj moj stav malo proanalizirate proglas Vertikale sindikata obrazovanja (www.nszssh.hr). Proglas vrvi izrazima iz koji se može iščitati mržnja i želja za osvetom. Kao da čujem glas „Vidjet ćete vi tko je Ribić“. Dio sindikata koji ne dijeli Ribićevo mišljenje su normalno izdajnički. Sudjelovao sam na mnogim prosvjedima ali nikad s mržnjom. Posebno je zanimljiva rečenica: „Otimanje naših prava bez naše privole zove se pljačka, …“ Znači postoji i otimanje s privolom. Da, točno. Na jedno takvo otimanje Ribić je dao privolu 2009. Sad privolu neda. Zašto ???
    Vjerujem da će se mnogi za razliku od mene prosvjedu pridružiti s vjerom da se bore za svoja prava i dostojanstvo struke. Još se ne zna da li će se tom prosvjedu smjeti pridružiti i članovi Preporoda jer Preporod nije član Matice niti Vertikale sindikata obrazovanja, a u organizaciju prosvjeda nije pozvan. Kao što nije bio uključen ni u referendum. Ipak je tu Ribić šef. Za njega Preporod i njegovih 9000 članova ne postoje. Slažu li se s tim članovi ribičevih sindikata?

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!