Arbitraža ili otkazivanje KU-a?

(HRT) Do kraja dana sindikati bi se trebali očitovati hoće li pristati na arbitražu ili otkazivanje kolektivnih ugovora za javne službe. Poznato je da četiri sindikata odbijaju bilo kakav dogovor prije nego što se provede referendum među njihovim članovima.

Mi smo donijeli odluku da idemo na referendum početkom rujna kako bi se naši članovi izjasnili o predloženim uštedama. Ministar može otkazati Kolektivni ugovor jer vlada sve može, ali s posljedicama jer će ljudi podizati tužbe, istaknuo je Zvonimir Laktašić iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Budući da i dalje ne popuštaju u svojoj nakani, čini se da bi Vlada mogla otkazati kolektivne ugovore, najavio je ministar rada Mirando Mrsić.

2 Comments

  1. U jučerašnjoj emisiji Otvoreno Mihalinec je ponovno pravdao provođenje referenduma kao obvezu jer se dira u individualna prava zaposlenih u javnim službama. Više stvarno ne znam obmanjuje li on to javnost svjesno ili nesvjesno. Možda je on u to stvarno uvjeren, a što naravno nije točno. Kako mu onda vjerovati sve ostalo?

  2. Sve mi više izgleda da su se sindikati preračunali. Stalno govore da se vlada neće usuditi ovo, da se neće usuditi ono, a danas je došla obračunska lista za plaću za srpanj i već su skinuti koeficijenti 3579.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!