Ima lažnu svjedodžbu, a postat će ravnatelj cestovne škole?!

(Večernji.hr) Na današnjoj hitnoj sjednici školskog odbora Škole za cestovni promet za ravnatelja bi trebao biti imenovan Zoran Oreščanin za kojega se sumnja da ima lažnu svjedodžbu srednje škole. Ravnatelj na odlasku Vedran Nola, pri unošenju podataka u e-maticu, ustanovio je da je Oreščanin, rođen 1976., osnovnu školu završio 1990., a srednju trgovačku u Bosanskom Brodu 1991. godine.

Od te je škole, koja se sada zove Nikola Tesla, a ranije Fric Pavlik, dobio potvrdu da Oreščanin nije bio njihov učenik. Oreščanin je ravnatelju dostavio uvjerenje od Narodnog univerziteta Moše Pijade, koji nema veze s njegovim obrazovanjem, da im je izgorjela dokumentacija. Godinu nakon završetka trgovačke škole, 1992. godine, Oreščanin je na temelju svjedodžbe iz Bosanskog Broda položio razliku predmeta i završio ugostiteljsku školu u Sisku. Devet godina poslije izvanredno je upisao višu školu (željeznički smjer) na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, diplomirao 2005. i zaposlio se kao nastavnik praktične nastave u Školi za cestovni promet. Iste je godine počeo izvanredni studij na Fakultetu prometnih znanosti (cestovni smjer) te je diplomirao 2007.

Zanimljivo je da je s njim diplomirao i Radenko Tomić, član školskog odbora i bivši suprug Lidije Tomić, bivše bliske suradnice gradonačelnika Milana Bandića. Uoči izbora ravnatelja jedan je član školskog odbora smijenjen, a na njegovo je mjesto došao Luka Dodig koji je bio akter u aferi s Tomićem kad su 2009. promijenili prebivalište da bi bili izabrani u mjesni odbor Mile Budaka, a živjeli su na drugoj adresi. Oreščanin kaže da ima sve originale dokumenata, ali je u gužvi pa nam ih ne može dati, a Noli ih ne želi dati. Završio je, kaže, večernju školu te je zato nastala zabuna, a tvrdi da Nola radi hajku na njega jer nije prošao njegov kandidat za ravnatelja. Srednju je školu završio s trojkom, no do sada mu se poboljšalo, kaže, fotografsko pamćenje pa je vrijeme da postane ravnatelj.

4 Comments

  1. Takvih je pun koš i još!
    Sad idemo u eee.
    Neka problema, ma to nije bitno.
    Bit je zamagliti kune, zlatice…
    A obrazovani nek idu, što će nam.

  2. Takav se savršeno uklapa u skupni portret hrvatskih ravnatelja!
    Nikad nigdje iza rata nisu isplivali najbolji i najsposobniji. Hrvatski je, međutim, problem da se u nas ni nakon više od dva desetljeća taj polusvijet nema namjeru skinuti s grbače, a još manje s državnog proračuna!
    I najnovije izmjene Zakona ostavit će polupismene u ravnateljskim uredima.
    Razlog?
    Ni oni koji o njima odlučuju nisu puno bolji od njih!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!