Preporod: Jovanoviću je mjesto među djecom vukovarske škole

(Večernji list) Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod u priopćenju medijima poziva cjelokupni politički vrh ove zemlje, predsjednika i premijera te resornog ministra, da se angažiraju oko pronalaska rješenja koje će osigurati koliko-toliko normalan završetak nastavne godine u vukovarskoj OŠ Nikole Andrića.

Prije dva tjedna Državni je inspektorat, naime, zabranio zaposlenicima rad, a učenicima pohađanje nastave “sve dok traju okolnosti zbog kojih je neposredno ugrožen život i sigurnost učenika i djelatnika”.

– Da je u Hrvatskoj obrazovanje prioritet, kako to vole isticati naši političari, onda bi se cjelokupan politički vrh zainteresirao za sudbinu 277 učenika i 53 djelatnika vukovarske škole. Škole koja je, nakon što su joj iskopčali struju komunikacijski odsječena od ostatka zemlje i svijeta, škole u kojoj nema mogućnosti umnažanja zadnjih testova, škole koja od 2010. godine radi onoliko koliko traje danje svjetlo… – ističu sindikalisti prozivajući ministra Jovanovića:

– Koliko je god ministru Željku Jovanoviću mjesto ovih dana među našim nogometašima u Poljskoj, još mu je više mjesto među vukovarskim osnovnoškolcima, njihovim roditeljima i zaposlenicima škole.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!