Snježni dan zadarskih gimnazijalaca: Preko Facebooka se dogovorili da bojkotiraju školu

(Index.hr) Za razliku od splitskih, u zadarskim se srednjim i osnovnim školama nastava u ponedjeljak trebala održavati po planu i programu. Međutim, to nije spriječilo veću skupinu zadarskih gimnazijalaca da samoinicijativno raspišu “snježni dan”.

Nemoćni protiv Facebooka

Nastava u Općoj gimnaziji Jurja Barakovića tako se nije održavala ni u jutarnjoj ni u popodnevnoj smjeni. Nastava u Općoj gimnaziji Vladimira Nazora je održana, usprkos “krnjem sastavu”: većina učenika nije bila u svojim klupama.

Prema informacijama koje je objavio Zadarski list, gimnazijalci su se preko Facebooka jednostavno dogovorili da neće doći u školu. “Učenici se tako dogovore na Facebooku i ne dođu na nastavu. Mi to praktički ne možemo spriječiti”, kaže Rade Šimićević, ravnatelj gimnazije Vladimira Nazora.

S čišćenjem počeli u nedjelju

Problema sa snijegom ove zadarske gimnazije, koje se nalaze u istoj zgradi, prema Šimićevićevim riječima, nemaju. Djelatnici škole još su se u nedjelju bacili na čišćenje, te su stvoreni svi uvjeti za redovno održavanje nastave.

“Vrtići rade, osnovne škole rade. Nije normalno da srednje škole ne rade. Temperatura je dobra, ništa ne pada”, kaže Šimićević, te dodaje kako tek treba odlučiti hoće li učenici koji su markirali zbog snijega morati nadoknaditi propuštene sate.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!