“Ništa od odgode, svaki dan u sljedeća četiri mjeseca je već popunjen”

Nakon što je profesorica Sanja Lukić poslala pismo u kojemu predlaže odgodu nekih natjecanja zbog zatvaranja škola zbog nevremena (vidi prethodnu vijest), u odgovoru koji je stigao iz Agencije za odgoj i obrazovanje kaže se da tako nešto nije moguće jer nema mjesta u vremeniku. Konkretnije, “svaki dan od 23. siječnja do 18. svibnja je popunjen”.

Cijenjeni,
u tijeku su školske razine natjecanja i smotri.
Žao nam je što zbog vremenskih (ne)prilika svi učenici u pojedinim županijama (Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska i Vukovarsko-srijemska) nisu u mogućnosti sudjelovati na školskoj razini natjecanja.
Nažalost, nismo u mogućnosti odgoditi školsku razinu natjecanja, jer bi mijenjanje Vremenika objavljenog u listopadu 2011. stvorilo veće organizacijske poteškoće. Sve tri razine 36 natjecanja i smotri koje Agencija provodi moraju završiti do 18. svibnja 2012. jer tada maturanti završavaju s nastavom. Svaki dan u Vremeniku je popunjen (od 23. siječnja do 18. svibnja 2012.) osim u vrijeme proljetnih praznika.
Imamo i saznanja da se u nekim školama u spomenutim županijama natjecanja održavaju, jer su ravnatelji organizirali njihovu provedbu.
Preporuka je da se škole, gdje je to moguće, otvore za učenike koji žele pristupiti natjecanju.
Predložit ćemo Upravnim odjelima u županijama moguće rješenje ovog problema i o tome ćemo sve uključene u provedbu natjecanja i smotri obavijestit kad završe školska natjecanja (16. 2. je zadnje natjecanje, a županijska natjecanja iz predmeta koji se nisu ili možda neće održati u svim županijama počinju 1. ožujka 2012.).
Moguće rješenje je da učenici koji nisu bili u mogućnosti pristupiti natjecanju, pristupe županijskoj razini i pišu županijske testove, ukoliko je županija u mogućnosti financirati njihov dolazak u mjesto održavanja županijske razine natjecanja.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!