Tko je ravnatelj škole koji roditelje šalje ‘u Srbiju’

(Danas.hr) Član Hrvatskog plamena, udruge koju je pokrenuo osuđeni hrvatski terorist, član HSP-a, pokretač stranke HSP dr. Ante Starčević, majstor borilačkih vještina… Sve su to dostignuća ravnatelja koji je okačio Gotovininu sliku u osnovnoj školi.

Krešimir Mihajlović (56) ravnatelj je zagrebačke Osnovne škole “Petar Zrinski”, te nam je, kako smo već ranije pisali, priznao da je upravo on odobrio i postavio plakat sa slikama Ante Gotovine i Mladena Markača na ulazu škole, a roditeljima kojima to smeta putem našeg portala poručio je da “odsele u Srbiju”.

Zbog žalbi roditelja prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta će tijekom ponedjeljka posjetiti školu i provjeriti postavljeni plakat. Nakon toga trebali bi donijeti odluku o eventualnim sankcijama i uklanjanju spornog plakata. Nadležni Gradski ured za obrazovanje već se ogradio od postupaka i poruka ravnatelja, ali su i naglasili kako praktički nemaju ovlasti ništa poduzeti po tom pitanju, odnosno da ga ne mogu sankcionirati.

U međuvremenu, pokazalo se da je ravnatelj Mihajlović politički vrlo aktivan, te je tako bio član HSP-a, koji je napustio nakon što nisu uvaženi njegovi zahtjevi za promjenom vodstva te stranke, pa je nakon toga sudjelovao u osnivanju Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević. Istaknut je i podatak da se Mihajlović 20 godina aktivno bavio borilačkim vještinama.

‘Za to se gine uzdajuć u Boga i narod svoj’

Politička angažiranost ravnatelja osnovne škole tu ne prestaje. Mihajlović je član Savjetodavnog tijela Hrvatskog plamena, udruge koju je osnovao Zvonko Bušić, osuđen zbog terorizma u SAD-u u ime Hrvatske.

”Obitelj, dom, domovina, domoljublje i rodoljublje – za to se gine uzdajuć u Boga i narod svoj. Tko ovo ljubi nikad neće biti rob, već častan i čestit čovjek na ponos ocu, majci, ženi, djeci, rodu svom”, životni je moto ravnatelja Mihajlovića, objavljen u biografiji na stranicama Hrvatskog plamena, iznad fotografije Mihajlovića s velikom slikom Ante Gotovine.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!