Dječaci izmislili otmičare koji vrebaju kod škole

(Večernji list) Ravnateljica koprivničke OŠ “Đuro Ester” danas nam je otkrila da su dvojica 10-godišnjih dječaka priznala da su izmislila priču o tome da su ih u petak navečer nedaleko od te škole pokušala oteti dvojica muškaraca.

– Cijelom slučaju pristupili smo vrlo ozbiljno. Kod nas je danas bila kriminalistička policija i uz prisustvo naše pedagoginje i razrednice djeca su rekla da nisu govorila istinu. Zašto su to učinili, zasad vam ne mogu kazati – izjavila je Sanja Prelogović i dodala kako, unatoč svemu, ozbiljno rade na prevenciji da se takvo što zaista u budućnosti ne bi dogodilo.

Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek potvrdio je da su u petak primili dojave od roditelja jednog i bake drugog dječaka. Istaknuo je da s punom ozbiljnošću rade na tom slučaju, ali da još nemaju dokaze koji bi mogli potvrditi da je bilo riječ o pokušaju otmice iako je ni jednoga trenutka ne isključuju.

Neslužbeno doznajemo da su zbog svega odmah pojačali policijsku kontrolu u krugu škole.

Netom prije nego što je doznao što je priznao njegov sin, u koprivničkoj redakciji Večernjeg lista razgovarali smo s ocem jednog od dječaka. Uvjerljivo je govorio o navodnom pokušaju otmice.

– Ponudili su mu čokoladu, no on je nije htio uzeti. Snažan, visok i ćelav muškarac primio ga je za torbu i bacio na pod. Tada ga je uhvatio za ruku i vukao prema crnom kombiju u kojem ga je čekao drugi muškarac. Sin je počeo vikati i odupirati se pa se ‘’fakin’’ uplašio i pobjegao. Još ga bole leđa i zglob desne ruke, a psihički je rastrojen – istaknuo je otac, ogorčen što mu je dežurna učiteljica, kojoj je dječak odmah otišao sve prijaviti, rekla neka ide kući drugim putem, očito mu ne povjerovavši. Ravnateljica taj podatak odlučno demantira jer je učiteljica, kaže, s djecom išla na mjesto događaja i ponudila pomoć.

Otac je dodao kako smatra da policija nije napravila dobar posao, odnosno očevid neposredno nakon događaja.

– Ljudi ne vjeruju da se takve stvari događaju. Zar sam trebao ostati bez sina da se oni ozbiljnije prime posla – pitao se otac, kojeg smo upitali je li siguran da to sve nije plod mašte ili možda reakcija na prilog jedne nacionalne televizije koja je u četvrtak objavila priču o famoznom crnom kombiju koji se navodno kretao oko više hrvatskih škola.

– Nije vidio emisiju, on ne gleda televiziju – završio je razgovor i uputio se u školu, gdje je već bila njegova supruga, kako bi im ravnateljica otkrila dječakovo priznanje. Dječakov je otac i nakon razgovora s ravnateljicom tvrdio novinarima da mu sin govori istinu. Sin je po njegovu dolasku ponovno promijenio iskaz.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!