Apel ravnatelja Ministarstvu: Ostavite učitelje kod kuće!

Igor Matijašić, ravnatelj OŠ Milana Langa u Bregani, na svojoj je Facebook stranici uputio poziv Ministarstvu da poštuje zabranu okupljanja. Poziv prenosimo u cijelosti.

Apel jednog ravnatelja škole…

Danas u našu školu ujutro nije došao niti jedan učenik.

Roditelji su se (kao i toliko puta do sada) uspjeli organizirati i ostavili su svoju djecu kod kuće.

Hvala im od sveg srca na tome!

I oni su, kao i svi mi, svjesni situacije i znaju da je zdravlje svih naših učenika na prvom mjestu!

Danas su u našu školu došli svi učitelji kako bi sve pripremili za nastavu na daljinu…

Bili smo pripravni na sve zamke – sistem stalno pada, roditelji i učenici pišu i javljaju da se ne mogu prijaviti, no naravno da će se sve “posložiti” i tijekom ovog tjedna sve će doći u normalu.

Osigurali smo i opciju B (neki od naših učenika uopće nemaju internet kod kuće!) – razrednici će svim roditeljima poslati zadatke iz svih predmeta kako bi učenici tijekom ovog tjedna mogli pratiti nastavu (pitanje je samo koliko će to pratiti svi učenici, posebno oni koji nastavu ne prate niti u školi!).

Svi zajedno ćemo, kao i toliko puta do sada, prebroditi i ovakvu situaciju…

I učitelji su itekako svjesni ozbiljnosti situacije te itekako brinu – i o svojim učenicima, i o svojoj djeci, i o sebi…

Nikad prije (do danas) niti jedna sjednica nije protekla u takvoj tišini i apsolutnoj ozbiljnosti!

Mislim da je vrijeme da se počne razmišljati o tome da niti učitelji (u danima koji slijede) ne dolaze u škole jer sve ove poslove mogu odrađivati od kuće (škola bez učenika nema baš nikakvog smisla!).

Danas je pedesetak učitelja i stručnih suradnika moralo bilo zbijeno u školskoj zbornici kako bi svi čuli nove obavijesti.

U vrijeme dok se ne preporučuju i zabranjuju okupljanja.

Trebamo li zaista čekati da se netko iz škole zarazi pa da se reagira u tom smjeru?

Znam da neke profesije jednostavno moraju raditi i u ovakvim trenucima – iskreno se divim svom medicinskom osoblju i svim naporima koje ulažu, suosjećam sa svima koji jednostavno moraju u ovim trenucima svakodnevno odlaziti na posao kako bi zaradili svoj “kruh”, no ako se nešto može pojednostaviti (kao u pitanju djelatnika škola) zašto se to ne učini?

Vjerojatno će ovaj moj apel biti još jedan “pucanj u prazno”, možda ću dobiti i “po prstima”, no barem sam pokušao (kao što uvijek pokušavam) zaštititi svoje ljude u školi…

Ljude koji su itekako potrebni u bliskoj budućnosti (kad sve ovo prođe)…

Ljude čije bi zdravlje također trebalo biti na prvom mjestu…

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!