Sindikat novinara pružio podršku učiteljima!

Pod naslovom “Sindikat novinara Hrvatske izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće”, Sindikat novinara hrvatske objavio je priopćenje podrške učiteljima u borbi za vlastita prava.

Objava se nalazi na njihovom portalu, tekst prenosimo u cijelosti, a novinarima šaljemo jedno veliko HVALA!

Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali naše učiteljice i nastavnice, učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca danas, sutra iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi jedno bolje, kulturnije i obrazovanije društvo.Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se ne može ostvariti bez poboljšanja položaja i materijalnog statusa radnika u obrazovnom sustavu.

Tko nije bio 15 minuta u učionici s 20 i više zaigrane djece koju morate naučiti čitati i pisati, tko nije sreo učitelja i učiteljicu koja od svojih novaca kupuje kolaž papir i tko nije vidio koliko rada i truda stoji da se složi samo jedan školski sat bit će među onima koji će brojiti svaku kunu primljene plaće nastavnika i paušalno tvrditi da je to posao s tri mjeseca godišnjeg.

Sindikat novinara smatra važnim dati svoju podršku,  jer je i u ovom slučaju vidljivo i da glavni preduvjet – socijalni dijalog između sindikata i Vlade nije ostvaren.

Ovaj štrajk je pokazao da nije problem u 6,11 posto ili 6,12 posto, bit je u borbi za dostojanstvo onih koji imaju jedan od težih zadataka u Hrvatskoj – obrazovati našu djecu da sutra budu sposobna graditi bolje društvo.

I zato Sindikat novinara Hrvatske podržava učitelje i nastavnike u njihovoj borbi.
Solidarno!
Sindikat novinara Hrvatske

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!