“Ovim sinkopama nikad kraja”

I reče Zoran Milanović o štrajku prosvjetara: “To je 400 milijuna kuna godišnje, ja bih im to dao.” I ostade živ. Jer nakon prvoloptaške reakcije “i tata bi, sine”, slijedi ona druga koja se uglavnom sastoji od dvije minute neprekinutog psovanja. Jer Zoran Milanović nikad neće biti zaboravljen među prosvjetarima. Nikad. Naravno, ne zbog onoga što je dao, nego zbog onoga što je oduzeo, a riječ je, ako govorimo o prosvjetarima pred mirovinom, i o nekoliko tisuću kuna godišnje. Podsjetimo, Milanovićeva je vlada davne 2012. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je došla na vlast, srezala plaće prosvjetarima kao nijedna druga u povijesti. Išlo je to uz srcedrapateljne isprike i krokodilske suze u koje nitko normalan nije povjerovao.

I zato, Zorane, nemaš ti što davati prosvjetarima. Najprije trebaš vratiti ono što si oduzeo, a tek onda možemo govoriti o nekom “davanju”.

Treba biti iskren i priznati da su desetljeća i desetljeća cipelarenja od strane ali baš SVAKE vlasti do sada postigle da je konj na umoru (i ne sumnjamo da će ga nastaviti cipelariti i kad crkne) i da apsolutno ne možemo reći da je ijedna vlada bila gora od neke druge. Ali Milanović je oduvijek znao taknuti u živac i isprovocirati reakciju bolje od svih ostalih. Samo što mu, izgleda, nitko od njegovih suradnika nije rekao da to i nije uvijek dobro. Uostalom, treba biti talent i izgubiti SVE izbore nakon onih prvih, kad si došao na vlast, i to od ovakve konkurencije. I sve nam se čini da bi se priča mogla ponoviti jer, uz ovakvu antikampanju, lako bi se moglo dogoditi da ljudi koji ni u ludilu ne bi glasali za one druge to naprave iz čistog osobnog inata. Kad je bal, nek’ je bal. Slobodni pad ionako traje i duže nego što neki pamte pa je to već opstalo normalno stanje.

U nastavku teksta, umjesto dvije minute neprekinutog psovanja, prenosimo komentare s Facebook grupe Nastavnici organizirano.

On nek se pokrije ušima i šuti.
Koliko se sjećam, on je samo uzeo.

E, ali sad drugacija situejšn, sad bi se mali kandidirao pa laže k’o sumanut (kao da inace govori istinu)

Da, da, kao mi imamo amneziju, ne sjećamo se…

How yes no

Ne kenjaj, Zoki! Oba puta nam je najviše uzela esdepeova vlada.

A zaboravio je kad i koliko je uzeo on, socijalni demokrat? To nam se jos uvijek nije vratilo ni mali dio. Tak da ono, nek suti!

Nisu nam jos vratili ni ono sto si nam ti uzeo😡

Mogli ste kada ste bili na vlasti! Joj da, niste, kriza i tako to. Imali ste svoju priliku!

Uzeo si prijatelju, a oni koji uzimaju ne daju…

A mi ti vise ne vjerujemo

I ne tražimo mi da nam NETKO nešto da, nego da vrednuje našu struku na primjeren način. Daj ti nekome drugom, nismo mi vi uhljebi da miješamo karte ispod stola.

Vidi ti Miloga… Zamisli! On bi to dao… 😂

Pokusava miki skupiti jeftine poene
kao i obično… 😂😂😘

250 do 300 kn bi dao?!?
Misliš vratio sto si uzeo…pa ne radi se tu o novcima, ili stvarno netko misli da cemo za tu enormnu svotu od 6% bit sretni.
Trazite reformu, a postovanje onima koji to provode ni za k…
Pa makar i kroz simbolicnih metar drva…

Milanoviću, misliš vratio bi?!

Jao sto laze. Ne misli valjda da je netko povjerovao u tu pricu.

Ko ga ne zna, skupo bi ga platija.🤥

Ti i Linić uz ministra Jovanovića ste spasili školstvo. Ma pokrij se ušima ti i svi političari džabalebaroši, nasljednici tatica i mamica na pozicijama, koji u životu niste ništa teže od žlice digli. Ko zna šta bi sve dali samo da dođete na vlast. Gadljivo sve skupa!!!

On bi dao, a toliko i vise nam je uzeo….😳😮😅

On bi dao??? Pa ovi još nisu ni vratili ono što je on oduzeo! Fuj! Ima kratkoročno pamćenje. Ova izjava mu je u razini one da zna kako je ljudima u Gunji jer je i njemu pukla cijev.

Nije ni štrajk platio onomad, a sad bi dao!

Pa što nije dao? Ne da nije dao, uzeo je. I to bezočno još pokušavajući izazvati osjećaj krivnje što se bunimo.

Sta nisi, kad si moga, nego si se sprda ka i Plenki…

Aha,sad bi dao ,a prije 9 godina mi oduzeo. Amneziju jos nemam.

Mogao je već i sam shvatiti da je bolje da nije ništa rekao i više bih ga cijenila da je rekao – ja ne bih dao! Koji panoramski pogled je sigurno ugodniji od glupih učitelja!

Hahahaha, Zoka je genijalan! Il ga pere neka amnezija il misli da cijeli narod pere amnezija.

Bolje da nam daju mjesečno dodatak za duševne boli koje proživljavamo sa svakom novom vladom, al bi time priznali koliko im je stalo do Hrvatske i obrazovanja.

Omg…. Gle kak mu raste nos…. Pa taj nam je uzel sve kaj se moglo… Da je mogel i gaće bi nam skinul… Očito ima amneziju

Lijevi-desni… prepucavate se non- stop,svađate narod,a u tišini lijepo sve unistili i obezbjedili do 10 koljena… nas obične “smrtnike”, tko sisa, ako nemas Boga za ujaka, kako se kaze u narodu…

Ma daj, on je uzeo ,Pinokio!!!!!

Tretiraju nas (narod) malim debilima

Pa uzeo si mi,, što sad laprdaš????

Sta ti je predizborna kampanja😂😂 LAZU MAZU.

Nek suti. Bolje za sve.

Uzeo nam je, i onda kad smo tražili natrag, rekao da ima situaciju s imigrantima i da nema VREMENA baviti se nama učiteljima.

Ocerupalo nas ka guske😵👿

Imao si prilike

a joj koliko si uzeo baš od nas…što ti je bilo

Ne kaki Zorane, bio si na vlasti vidjeli smo što si ti davao..

Mrš!
Mislim da će ovo biti prvi izbori ikad da neću izaći na njih (bar u drugom krugu).

ministar njegove vlade nam je koeficijente skresao, uzeli 4, 8 i 10%, a i isti taj njegov ministar je malo krivo racunao pa nam jedne godine nije isplatio putne troskove u prosincu nego tek zaostatke u sijecnju, a na pitanje novinara kako je to moguce dok istovremeno vlada obnavlja svoj vozni par odgovorio protupitanjem jel bi on trebao na posao ici kocijom….. nismo bas toliko zaboravni!!!!!!

Ti si nam uzeo!

Pretrgo se koliko je dao dok je bio na vlasti

Ovaj gospodin je zaboravio da smo tu gdje jesmo upravo zahvaljujuc njegovoj vladi. Ovi su samo nastavili dobro utabanom stazom.

Pa zašto nisi kad smo te pitali?

Koji tikvan! Pa što nisi kad si mogao?

Pa što nije dao kada je bio na vlasti

Tim sinkopama nikad kraja

Di si bio do sada, ajde ne p…..!

Sve mi je uzeo – i to pred mirovinu.

Sad bi dao..a kad nam je oteo(osobito starijim kolegama) je zaboravio… sram ga bilo

kao i prošli put.on bi dao🤥

Joj, joj… kad vidim ovog lika, onda mi i vrlo antipatični sadašnji premijer postane simpatičan. A to je strašno.

ma isti su, ko jednojajčani blizanci.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!