Odgovor mladoj Vinkovčanki

Draga naša Ana,

Kapa dolje na hrabrosti i inicijativi! Vrlo si mlada, a svejedno si odlučila istupiti pod punim imenom i prezimenom i reći otvoreno i bez zadrške što misliš.
Cilj našega subotnjeg skupa je natjerati sustav (isti onaj kojem ti svašta zamjeraš, a niti nama nije drag takav kakav je) da zaštiti sve koji se nalaze u školi – bili oni učitelji, nastavnici, učenici, pedagozi, psiholozi… od nasilja.
Smatramo da je nasilje neprihvatljivo u kojem god smjeru ono išlo i od koga god potjecalo. Primjeri koje si navela su vrlo zabrinjavajući i osuđujemo ih. Ponovno – krivimo sustav koji, jednako kao što nije u stanju zaustaviti nasilne učenike od provođenja terora nad svojim kolegama iz razreda te nastavnicima ili učiteljima, nije u stanju probrati kukolj među našim redovima, koji svojim postupcima baca ljagu na sve nas.
Sustav definitivno nije posložen kako treba. Shvaćamo da ste zatrpani ogromnim brojem informacija iz prevelikog broja predmeta koje morate usvojiti u vrlo kratkom roku. Baš zato što je mladima u današnje vrijeme teško, mora doći do promjene koja će olakšati život i školovanje svima. Ali! Uvijek je tu taj ali…
Ima li smisla liječiti i reformirati sustav, dok se ljude (i odrasle i djecu) koji su njegov dio svakodnevno šuta, psuje i pljuje?! Škola za život može postojati samo u sigurnoj školi.
Za tu sigurnu školu se i zalažemo: pretvorimo prvo škole u sigurna mjesta, a onda i u mjesta na koja ćemo svi rado dolaziti s osmijehom na licu. Ti si prvi korak prema toj školi već napravila: podigla si glas. A sada idemo svi zajedno dići glas – dođi i ti u subotu s nama, podrži nas, pridruži nam se, jer netko tko je u prvom razredu gimnazije pokazao toliku hrabrost i inicijativu zaslužuje sigurnu školu.

U nadi da se vidimo u subotu,

Organizatori skupa

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!