I mi smo roditelji

Poštovani roditelji djece i naših učenika s poteškoćama,

Nastavnička grupa Nastavnici organizirano je grupa koja ima više od 12000 nastavnika. Otvorena je za različita mišljenja, ali najoštrije osuđujemo bilo koji oblik pozivanja na nasilje.

Ispričavamo se roditeljima djece s ADHD-om koji su se našli pogođeni postom i olakim korištenjem termina ADHD. Sam naslov na portalu RTL-a je zlonamjeran jer se nigdje ne spominje autizam.
Zgroženi smo što su izjave nekih članova grupe tako neinformirano, nepošteno i grubo nasrnule na djecu s ADHD-om i njihove roditelje. Ispričavamo se svima pogođenima ovakvim izjavama.
Da je novinar bio dobronamjeran i objektivan onda bi prenio, uz ovaj uistinu neprimjeren upis, i reakcije ostalih učitelja u grupi. Objektivno bi izvijestio da taj upis u grupi nije naišao na odobravanje kolega, nego je izazvao oštru polemiku i osudu.
I među nama, učiteljima i nastavnicima, ima roditelja djece s poteškoćama i vjerujte kao što radimo sa svojom djecom tako radimo i s vašom. Borimo se sa sustavom koji ne rješava probleme nego ih gura pod tepih.

Još jednom se ispričavamo roditeljima djece koja imaju ADHD ili bilo koju drugu poteškoću, a koji su se osjetila pogođena njime – on nikako ne odražava službeni stav grupe niti akcije #ijasamfranjo.
Budimo zajedno, za svu našu djecu koja žele učiti, raditi i stvarati u pristojnom okruženju. Podržite nas, jer i mi smo važan dio života vaše djece.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!