Kad klaunovi preuzmu cirkus

Ravno s interneta, svježe da ne može svježije, prenosimo jer je rječito, iskreno, točno i konkretno, o sinoćnjoj emisiji “Otvoreno”.
———————————
Odavno sam si obećao da neću pisati posebne osvrte na gostovanja raznoraznih “stručnjaka” u emisijama na TV, ali ovog puta ću učiniti iznimku.

Od koga da krenem?

Akademik Kostović? Može!

Znate li da je akademik Kostović na stručnu raspravu za prijedlog kurikuluma nastavnog predmeta Biologija poslao preveden srpski kurikulum predmeta Biologija i predstavio ga kao autorsko djelo? Ukratko – plagirao je. Dokazano. I onda se on nalazi komentirati išta nakon što je uhvaćen s prstima u pekmezu?

Možemo i o njegovoj izjavi da učitelji nemaju pojma što je metakognicija. Učitelji to itekako znaju. Učitelji nisu neuka svjetina koja nema pojma pedagoške aspekte svoje struke. Dakle, čovjek kaže da učitelji nemaju pojma svoju struku i tima nas sve *vrijeđa*.

I ne samo nas. On vrijeđa čak i profesoricu Vican. Ona je, naime, pedagoginja. Doktorica znanosti u polju odgojnih znanosti. Pa ako učitelji ne znaju što je to metakognicija, onda to ide i nju. Očito nije naučila studente.

Možemo sad o Dijani Vican.

Profesorica Vican, po vlastitom priznanju, nema pojma ni o čemu. Ona je tu, ali nije proučila ništa. Sama je tako rekla. Ali je i dalje tu.

Profesorica Vican nema pojma niti Ustav RH. Pa je prije nekoliko mjeseci rekla da ne možemo uvesti devetogodišnje školovanje jer bi to značilo promjenu Ustava RH. Za one koji ne znaju ono što bi ona trebala znati – Ustav RH propisuje da je osnovnoškolsko obrazovanje obavezno. Ne i koliko traje. Dakle, nije potrebna izmjena Ustava.

I ne samo to! Nekoliko mjeseci kasnije, profesorica Vican kaže da se sigurno ide na devetogodišnje školovanje i kako nam je to potrebno. Zanimljiva promjena mišljenja.

Slobodan Prosperov Novak?

O njemu dovoljno govori način na koji uvaženi SPN razgovara. Vrlo glasno i vrijeđajući.

Pa taj čovjek je za sve koji smo pisali prijedloge kurikularnih dokumenata izjavio da smo – provincijski učitelji.

Hvala lijepo, radije ću biti provincijski učitelj koji zna raspravljati argumentima, nego velegrađanin kojemu je kultura na razini štale. Ispričavam se svim životinjama koje prebivaju u štali. One su bar pristojnije. I od njih bar ima neke koristi.

Kaže da je samo Lenjin imao obljetniče skupove. A dan pada Vukovara? Oluja? Nisu li i to obljetnički skupovi?

Ljilja Vokić?

Gospođa ustajem-se-kad-u-prostoriju-uđe-muškarac? Gospođa smjenjujem-sve-ravnatelje-koji-nemaju-člansku-iskaznicu-HDZ-a? (Guglajte!) Gospođa prepisivanje-je-u-redu-jer-je-to-dio-naše-kulture?

Gospođa koja već 20 godina nije ministrica, i koja je posljednje dvije godine u mirovini nekome kaže “trebaš znati odustati”, a ona sama još uvijek iskače iz paštete?

Ima još materijala i ljudi za komentirati. Recimo, za bar dvije sezone 13 reasons why (I left).

Ajmo ekipa podržavatelji gore navedenih, slobodno pokažite da ništa od gore navedenog nije istina.

Ja ću se samo smješkati i sanjati da živim u društvu u kojemu su intelektualci – intelektualci.

P.S. Sinoć je bilo divno! Hvala svima koji su došli! Pogotovo hvala mojim bivšim učenicima!

P.P.S. Kaže Peternel da nas je ustvari bilo 2000. :’)

P.P.P.S. Kaže narod.hr da je prosvjed doživio fijasko. :’) Pa, Markić je unajmila autobuse da dovedu ljude na “Hod za život” i bilo ih je manje nego nas jučer.

P.P.P.P.S. Kaže Markić da nas je prošle godine bilo 10 puta više. Znači, bilo nas je 200 000 prošle godine. Hvala, Željka!

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!