Ravnatelj u Osijeku ukinuo domaće zadaće

(Index.hr) Učenici osnovne škole Vijenac u Osijeku više neće morati pisati domaće zadaće. Odlučio je to ravnatelj škole Stjepan Sokol, koji se već duže vrijeme bori protiv domaćih zadaća. Na tu temu prije nekoliko godina objavio je stručni rad, a kao profesor učenicima ne zadaje domaće zadaće još od sedamdesetih godina.

“Na stručnim vijećima posebno se propagiraju domaće zadaće iako ni u jednom pravilniku ne stoji da su obvezne. Ja se toga ne držim pa je bio šok kad sam prije 30 godina roditeljima rekao da djeca neće imati domaću zadaću. U zamjenu su radili na satu neviđenom preciznošću i kvalitetom”, kazao je Sokol za Glas Slavonije.

Ravnatelj OŠ Vijenac tvrdi da će tijekom ove školske godine u školi provesti istraživanje kako bi novim generacijama dao priliku da izraze svoje mišljenje o domaćim zadaćama. Sokol tvrdi da na ovaj način želi učenike u školi učiniti vrjednijima.

“Mi idemo na to da učenici završe kod kuće posao koji nisu uspjeli dovršiti u školi. Na taj način je postignut cilj da učenici tijekom nastave budu pažljivi i slušaju jer nikome od njih nije u cilju satima istoga dana sjediti kod kuće uz bilježnicu. Osim toga, apsolutno jedinu pravu pomoć, stručnu osobu, oni imaju u školi”, kaže Sokol.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!