Bivši ministar obrazovanja Fuchs koordinira novim ERS-om

(Srednja.hr) Danas su službeno potvrđene medijske spekulacije o bivšem ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu kao čelnoj osobi Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Fuchs, doduše, neće biti voditelj ERS-a, već će njime koordinirati u ulozi posebnog savjetnika premijera za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine. Tako je natječaj za ERS u dijelu za voditelja poništen, a Posebno stručno povjerenstvo na telefonskoj je sjednici izabralo 12 članova kojima će Fuchs koordinirati.

Voditelj Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu u trećem pokušaju nije izabran. Javni je natječaj u tom dijelu poništen, a na mjesto koordinatora ERS-a imenovan je Radovan Fuchs, bivši ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor.

Tako su dokinute žestoke peripetije oko novog voditelja ERS-a koje je izazvalo ime Matka Glunčića, državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja, koji je navodno ostvario najviše bodova na natječaju za voditelja ERS-a, ali nije ‘legao’ svojoj šefici, ministrici Blaženki Divjak.

Nakon što je riješeno pitanje koordinatora ERS-a, Posebno stručno povjerenstvo na čelu s premijerom Plenkovićem, danas je na telefonskoj sjednici izabralo 12 članova Ekspertne radne skupine:

Odabrani su sljedeći članovi:

1. Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

2. Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava

3. Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava

4. Zlatka Markučič u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije

5. Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole

6. Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole

7. Marko Pranjić u kategoriji stručnjak s nastavničkih studija

8. Krešo Zadro u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

9. Zora Popović u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

10. Ivan Prskalo u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

11. Vladimir Takšić u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

12. Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije.

Zadaća Radovana Fuchsa kao koordinatora ERS-a “bit će usmjerena na osiguranje usklađenog rada Ekspertne radne skupine te osiguranje suradnje i usklađenog djelovanja s Posebnim stručnim povjerenstvom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja”, stoji u priopćenju iz Vlade RH.

Jedan od prijavljenih, no ne izabranih kandidata, Ivica Puljak sa splitskog FESB-a, objavio je na svom Facebooku da je zatražio svu dokumentaciju u vezi odabranih članova ERS-a. Isto je napravio i prilikom zadnjeg natječaja, kada je na dokumentaciju čekao 246 dana.

Autor: Dora Kršul

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!