Ravnateljica škole u Buzetu Indexu objasnila zašto je Pernaru pred nosom zaključala vrata

(Index.hr) DANAS JE Ivan Pernar došao u Srednju školu Buzet, ali je naišao na zaključana vrata.

Ravnateljici Srednje škole Buzet satima je zvonio telefon, javila nam se oko sat i pol nakon što smo je prvi put pokušali dobiti, a i naš razgovor prekidale su zvonjave njenog mobitela i drugog telefona. Mnogi su željeli znati što se to danas prijepodne odvijalo ispred škole.

Ravnateljica Marija Pavletić nam je otkrila zašto su vrata bila zaključana te izrazila žaljenje što nije bil tad u školi jer, kaže, sigurno bi razgovarala s Pernarom.

“Mi smo prije mjesec dana dopili dopis Ministarstva u kojemu su nas upozorili na nenajavljene dolaske Ivana Pernara u škole. U dopisu su nas podsjetili da su škole obavezne osigurati nesmetan rad učenika koje trebamo i zaštititi od političkog iskorištavanja. Dakle, mi smo postupili sukladno tom naputku”, kazala nam je ravnateljica koji misli da možda vrata i ne bi bila zaključana da je ona bila tamo. Istaknula je to više puta tijekom našeg razgovora.

Rekla nam je da su profesori primijetili Pernara da šeta školskim igralištem pa su obavijestili našu kućepaziteljicu koja je onda zaključala glavna školska vrata. “Inače su naša vrata otvorena svima. Ako je igdje demokratska sredina, onda je to kod nas. Mi smo mala škola velikog srca. nastojimo imati veliko srce, nama naša djeca jako puno znače, radimo puno s njima, imamo puno projekata”, pohvalila se izrazito pričljiva ravnateljica.

“Nećemo dopustiti iskorištavanje djece zbog vlastite promocije”

Rekla je da je dopis ministarstva ona sama pročitala učenicima nakon čega su tri učenice putem Facebooka pozvale Pernara da dođe u školu.

Ali nećemo dopustiti iskorištavanje djece zbog vlastite promocije. Osim toga, ne možemo ni dozvoliti neovlašteni ulazak stranih osoba u prostorije škole. Ponavljam, da sam bila prisutna, sigurno bih razgovarala s njim, kao odrasla osoba s odraslom osobom, a ne da manipulira s našom djecom”, kaže ravnateljica Indexu dodajući da su vrata škole otvorena za sve koji dolaze najavljeno i s dobrom namjerom.

“Svi se slikaju s djecom, i Papa i Tito…”

Na pitanje, bi li isto postupila da su došli predsjednica, koja se eto i nedavno slikala s vrtićkom djecom, ili premijer, kaže: “Ona je naša predsjednica i u nju imam povjerenje, njenim dolaskom bismo bili počašćeni. I on ne bi dio zlonamjeran. A bio bi i najavljen. Možda njegov ni nije zlonamjeran, ali je iskorištavanje. A što se tiče slikanja, svi se slikaju s djecom, i Papa i Tito su se slikali”, rekla nam je ravnateljica.

“Mislim da smo mi škola koja bi po svemu mogla biti primjer ostalima”, rekla je ravnateljica i za kraj opet ponovila kako bi ona sigurno primila Pernara da je bila u školi te da je ona vrlo tolerantna a možda bi ga primila i dopustila mu ulazak da se najavio.

“Naša škola nikome ne zatvara vrata pred nosom iako bi to nekad trebalo napraviti. Tko god dođe nenajavljeno sa skrivenim nakanama, njemu nije mjesto u školi. Ne može netko samo tako hodati po školi”, zaključila je ravnateljica.

Učenice nazvale i javno se ispričale

Oko pola sata nakon što smo razgovarali s ravnateljicom, Indexu je poziv uputila djevojka koja se predstavila kao učenica Srednje škole u Buzetu. “Zovem u ime učenika i želim se javno ispričati ravnateljici, profesorima i Gradu Buzetu jer smo školu doveli u neugodnu situaciju. Nismo bili svjesni što iz toga može izaći. Ravnateljica nam je svima objasnila naputak ministarstva što se tiče Ivana Pernara. I mi se ispričavamo što smo se oglušili na ta upozorenja.”, rekla nam je djevojka koja se nije željela predstaviti i tvrdila je da je nitko nije uputio da tako nešto kaže.

2 Comments

  1. Opak neki igrač, ova ravnateljica! E lupa li ga lupa!
    A ovi klinci, ako već toliko hoće vidit Pernara, pa nek se sastanu s njim iza nastave pred školom, na igralištu, na javnom prostoru.
    Ali pod obavezno negdje gdje ih ravnateljica može vidjet!

  2. Ispiranje dječjih mozgova nekad ne da očekivanu bjelinu. Ali postupak se ponavlja dok se ne postigne rezultat po standardu Sjeverne Koreje. Nekako mi žao bilo gledati djecu iza rešetaka ove izrazito demokratske škole.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!