Učenik iz sukoba u OŠ Dobri već je zamalo izbačen iz škole

(Slobodna Dalmacija) O sukobu sedmašice s učiteljicom povijesti Osnovne škole “Dobri” oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja, koje naglašava kako je od početka uključeno u rješavanje posljedica događaja u gradskoj osmoljetki.
– Maksimalno se nastoji pomoći školi – kako učiteljici, tako i učenicima – te se putem stručnih službi nastoji utvrditi što se točno dogodilo. Ministarstvo je u školu uputilo prosvjetnu inspekciju i nadzor je još u tijeku. Prosvjetni inspektor će utvrditi sve relevantne činjenice iz njegove nadležnosti, a u školi se trenutačno provode radionice i postupci mirenja. Po okončanju nadzora, izvijestit ćemo javnost o utvrđenim činjenicama i mogućim nepravilnostima – navode iz resornog ministarstva.

Neslužbene informacije iz prosvjetarskih krugova govore da je učenik koji, kako se u konačnici ispostavilo, nije izravno sudjelovao u incidentu, dvaput ponavljao razred te da je morao biti premješten u neku drugu osmoljetku, ali je ipak nastavio pohađati OŠ “Dobri”.

2 Comments

  1. Inspektori su nadležni samo za to da učiteljici nađu propuste u vođenju dokumentacije, opisnom i brojčanom ocjenjivanju, najavi pismenih i sličnim „prevažnim“ stvarima vezanim uz nemili događaj.
    Baš bi volio znati kako joj to Ministarstvo pomaže?

  2. Pa normalno da se ne radi o normalnoj djeci već o djeci koja su “skoro izletjela”. rijetko tko u lijepoj našoj leti iz škole, ti koji izlete ili skoro izlete su zbilja posebni slučajevi, a ako i izlete to je zbilja rijetko. JADNO!!!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!