Smjena Željka Jovanovića!?

(Glupost.hr) Tragom glasina da se sprema smjena na čelu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa upitali smo ministra Željka Jovanovića za njegov komentar.

– Nabijem sve koji šire lažne glasine – izjavio nam je ovaj agilni Riječanin sa zagrebačkom adresom.

Iskoristili smo priliku upitati novog/starog ministra je li mislio ozbiljno da za huligane nema mjesta na stadionima već da su za njih osigurana mjesta u zatvorima.

– Izjavio sam to figurativno. I bez huligana zatvorski sustav je preopterećen. Mjera zamjene zatvorske kazne s radom za opće dobro nije dovela do očekivanog rasterećenja. S druge strane, moram ovom prilikom podsjetiti da je nakon ovogodišnjih e-upisa u našim srednjim školama ostao određeni broj slobodnih mjesta – dao nam je naslutiti u kom smjeru će ići rješavanje ovog problema, čelnik MZOS-a.

Ministru je sada najvažniji cilj vratiti mir na naša sportska borilišta. Hrvatski građani imaju pravo doći na stadion i u miru pogledati utakmicu. A publika na stadionu nema se kome obratit kada se krše njihova prava.

– S druge strane i huligani imaju svoja prava. Ovaj put ne smijemo riskirati da Ustavni sud poništi naše napore u rješavanju nagomilanih problema. U velikom broju slučajeva huligani na stadionima još su djeca. U konzultacijama s pravobraniteljicom za djecu Milom Jelavić došli smo do optimalnog rješenja. Naše škole izvrsno se nose s huliganima koje već imaju u školama tako da će s lakoćom integrirati novopridošle. Nakon što se oživotvori moja inicijativa da se napad na učitelje tretira kao napad na policajca steći će se uvjeti da huligane sa stadiona preselimo u hrvatske škole – uvjerio nas je Željko Jovanović da itekako vodi računa o sigurnosti prosvjetara.

Licenciranje učitelja i nastavnika

– AZOO je već osmislio dodatne module edukacije za prosvjetne djelatnike. Nažalost, oni koji ne savladaju tehniku primanja udaraca bez nepotrebne buke, ostat će bez učiteljskih licenci i morat će potražiti zaposlenje u nekoj drugoj djelatnosti – doznali smo od ravnatelja Agencije Vinka Filipovića.

2 Comments

  1. Predlažem da se huligani podvrgnu produženom stručnom tretmanu, tj. praćenju i bilježenju ponašanja na sljedećih barem deset utakmica i da su im ulaznice za te utakmice osigurane.

    Tek nakom pomnog praćenja njihovog ponašanja i ispunjavanja obrazaca za praćenje, povjerenstvo će donijeti odluku trebaju li ti huligani biti izopćeni sa stadiona. Tijekom praćenja, huliganima se mora osigurati sloboda u ponašanju, ne smije ih se nikako sputavati u osmišljavanju i provođenju “nestašluka” i ne smije ih se izolirati u neki kutak stadiona, već integrirati među ostale gledatelje koji bi u miru rado pogledali utakmicu.

    Ako gledatelju, ničim izazvan, huligan razbije bocom glavu, gledatelju će biti pružena nužna pomoć, a huliganu će mobilni timovi, koje suportira određena agencija, pomoći u rješavanju njegovih problema i pronalaženju optimalnog prostora i vremena za neometan razvoja ličnosti bez provokatora koji se nalaze na stadionu i svojim apatičnim pljeskanjem, mlakim mahanjem zastavicama te ispodprosječno tihim i samozatajnim navijanjem u njemu pobuđuju gađenje.

    1. Čestitam na dobro uočenoj analogiji…vjerujem da će svestrani i pluripotentni ministar vrlo brzo ovu sjajnu ideju predstaviti kao novu reformu školstva 🙁

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!