Kreću e-upisi: Jovanović prvi on-line upisuje srednju

(Index.hr) KREĆU e-upisi u srednje škole. Prva generacija učenika osmih razreda od danas će moći početi s prijavom željenih obrazovnih programa. Prvu prijavu poslat će resorni ministar osobno.

Kako on-line upisi u srednje škole izgledaju u praksi, prvi će pokazati ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović i to u Ludbregu. Iz tamošnje Osnovne škole Antuna Kačića Miošića poslat će prvu prijavu u sustav i demonstrirati prednosti e-upisa. Projekt koji kreće u suradnji s CARNet-om, a koji je Hrvatska, pohvalio se nedavno ministar, uvela prva u svijetu, izdvojeno je milijun kuna. Prednosti su brojne.

“Ušteda za sve učenike i roditelje u odnosu na upise koji su bili do sada nemjerljiva. Kako materijalno, tako i u vremenu”, rekao je nedavno Jovanović.

Od danas će se učenici moći prijaviti on-line, no za najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Nakon ‘zadnjeg klika’ u sustavu će svakih sat vremena moći naći ažuriranu listu bodovnog stanja za svaki prijavljeni program. Prijave putem stranice www.upisi.hr za 46 tisuća ‘osmaša’ traju do 26. lipnja.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!