Učenika osmog razreda huligani cipelarili i izrezali skalpelom po trbuhu

(Index.hr) Jučer usred bijela dana u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici petorica huligana napala su dječaka koji pohađa osmi razred. Kako javlja portal Informativnog centra Virovitice, huligani su dječaka bacili na tlo, cipelarili ga a zatim po trbuhu rezali skalpelom! Dječaka je spasio slučajni prolaznik koji je vikom uspio otjerati zlostavljače.

Prema informacijama ICV-a, napadači su lokalni srednjoškolci koje dječak nije poznavao.

Mladić je prevezen u virovitičku bolnicu.

5 Comments

  1. Kako su napadači još učenici prvo je potrebno da razrednici s njima obave razgovor pazeći da pri tom ne povrijede njihovu osobnost,ili njihova prava. Nikako na njih ne vikati ili im reći neku grubu riječ. Samo lijepo i pristojno im objasniti da to što su učinili nije baš lijepo i da to više ne čine. Možda bi im se mogla izreći i pedagoška mjera opomena, ako je već nemaju.Sve po Pravilniku.

  2. Oni su nečiji učenici! Izbacivanje iz škole bez prava polaganja razrednog ispita. Postoji, moguće, ali gle vraga, nije bilo u školi! Pa sad ti radi s njima…

  3. “Kako su napadači još učenici prvo je potrebno da razrednici s njima obave razgovor pazeći da pri tom ne povrijede njihovu osobnost,ili njihova prava”
    – to nisu učenici.. to su tempirane bombe..
    Pa takvi mogu i nastavnike izmlatit, takvi nisu za normalnu školu.
    “…Možda bi im se mogla izreći i pedagoška mjera opomena, ako je već nemaju.Sve po Pravilniku.”
    – da, da samo neka sve i dalje ide po tom protokolu, zato i je tako krasno u tim školama.

  4. Poštovani nastavnici.

    Ja sam jedan od onih roditelja čije dijete je bilo ozbiljno bulirano u osnovnoj školi. Nakon malo upoznavanja sa problematikom stekao sam dojam da nastavnici imaju prilično vezane ruke i u pogledu kvalitetnog rada i u odgoju djece, da su stručne službe relativno nesposobne, da se na djeci strahovito odražava ekonomska i socijalna kriza našeg društva i naprosto odlučio da svoje drugo dijete školujem izvan standardnog školskog sistema. Home schooling je malo neuobičajeno riješenje i ima tu čovjek puno legalnih prepreka koje treba savladati, ali ću barem djetetu moći organizirati kvalitetno obrazovanje. Što se tiće socijalizacije, naprosto ne vidim smisao u priučavanju djeteta na gladijatorski sistem koji čini se počinje vladati u školama.

    Želim Vam puno sreće.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!