Još malo o suspenzijama

Čekajući još 18 potpisa koji će nam omogućiti da prevalimo 7000, htjeli bismo podijeliti jedan od komentara na jedan od tekstova o cijeloj ovoj akciji, a koji savršeno rezimira neke stvari. Jesmo pismeni, jesmo školovani, ali kad čovjek sve tako dobro kaže u nekoliko rečenica, možemo mu samo skinuti kapu.

Ne mora biti da će takvi učenici doći pameti zbog takvih kazni, ali će autoriteta biti.

Kada se radi kompromis mora se ići na korist većine, tj. ostalih učenika u razredu. Pusti pedagozi ovdje sav fokus stavljaju na problematičnog učenika bez uzimanja u obzir velikog broja ljudi koji zbog takvog djeteta ispaštaju. To je možda i za očekivati od nekih pedagoga i psihologa kada su takva djeca zapravo njihova specijalnost i posao pa se ponašaju kao idiot savanti i zato njihova riječ ne može biti zadnja.

Netko sa širim pogledom na stvar mora sagledati sve aspekte i donijeti solomunsko rješenje tj. strože mjere očuvanja kvalitete nastave jer to je sve što takve mjere i jesu, ne treba ih gledati kao kaznu za neposlušnog nego zaštitu za ostalu djecu da mogu napredovati tempom kojim zaslužuju i da im se pruži određena kvaliteta obrazovanja.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!