Majka napala nastavnicu, intervenirala policija

(T-Portal) U jeku medijske rasprave oko zdravstvenog odgoja u koju su se aktivno uključili Crkva i braniteljske udruge u drugi plan pali su stvarni problemi nastavnika koji su svakodnevno svjedoci ili žrtve nasilja u školama. Najnoviji incident dogodio se u Zadru ispred Osnovne škole Bartola Kašića gdje je, jučer oko 11 sati, 36-godišnju nastavnicu napala 32-godišnja majka čijem djetetu nastavnica predaje

‘Ispred škole 32-godišnjakinja je vikala i galamila na nastavnicu koja je u pomoć pozvala policiju’, kazao nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Incident je za portal 057info potvrdila i ravnateljica OŠ Bartola Kašića Vesna Stojanov.

‘Nisam bila na mjestu događaja pa o tome ne mogu reći ništa osim da je kolegica podnijela prijavu i da je postupak u tijeku’, rekla je Stojanov.

Motivi napada nezadovoljne majke na nastavnicu za sada su nepoznanica, no poznato je da je zbog svog nedoličnog ponašanja dobila optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zanimljivo je kako su se roditelji 130 učenika OŠ Bartola Kašića usprotivili uvođenju zdravstvenog odgoja u školski program, po čemu su rekorderi u Hrvatskoj. Škola je njihove pritužbe poslala resornom ministarstvu na čiju je adresu pristiglo još nekoliko dopisa nezadovoljnih roditelja i to iz OŠ Veli Vrh iz Pule za dva učenika te iz OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja, OŠ Vladimir Gortan iz Rijeke i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok za po jednog učenika.

Je li zdravstveni odgoj bio povod ovom napadu, pokazat će istraga.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!