Milanović se obrušio na sindikaliste

(Danas.hr) ‘Mi se više ne smijemo zaduživati, a neka oni koji su najglasniji, a to nisu radnici, kažu gdje da režemo. Sada je cijena koju radnici plaćaju nepotrebno visoka, pa neka se zapitaju tko ih i kako zastupa’, kazao je, između ostalog, Milanović obrušavajući se na sindikaliste.

Gostujući na Hrvatskoj televiziji premijer Zoran Milanović u petak se navečer osvrnuo na konferenciju za novinare zagrebačkog gradonačelnika koji je, između ostalog, izjavio da će zbog traženja države i prijetnje stečajem podnijeti ostavku. Milanović je kazao kako je riječ o “galamdžijskoj pressici”, te da će računi svih gradova, bez obzira na to koja opcija njima vlada, biti blokirani u slučaju da ne ispune traženje države.

Govoreći o prosvjedu prosvjetara i medicinara, premijer je kazao da razumije njihovo nezadovoljstvo te da zna da su potplaćeni, jer je i njegova obitelj bila zaposlena u javnoj upravi jednako kao i on. Pritom je kazao da su im plaće smanjene jer se njihove sindikalne vođe, od kojih su neki na svojim mjestima i 20 godina, nisu htjele odreći božićnica i drugih predloženih smanjenja, iako je on obećao da će im se oduzeto vratiti.

Izbjegavao pitanje o rezovima

“Mi se više ne smijemo zaduživati, a neka oni koji su najglasniji, a to nisu radnici, kažu gdje da režemo. Sada je cijena koju radnici plaćaju nepotrebno visoka, pa neka se zapitaju tko ih i kako zastupa”, kazao je Milanović ističući kako je on premijer i onih koji su bez posla, a da prosvjetari trebaju znati da su njihovi poslovi sigurni.

Pitanje o tome hoće li biti još rezova premijer je izbjegavao. No, u nekoliko navrata tijekom razgovora je spomenu fiskalnu prilagodbu pa se rezovi s obzirom na to mogu očekivati.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!